Dolar ve altına enflasyon dopingi kur yükseldi gram altın rekor tazeledi!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasalarda sert fiyatlamalar yaşandı. Dolar ve altına enflasyon ateşi düştü dolar ve euro kuru yükseldi gram altının fiyatı yeni rekorunu kırdı. 5 Aralık 2022 güncel altın fiyatları ve döviz kuru!
Dolar ve altına enflasyon dopingi kur yükseldi gram altın rekor tazeledi!

Enflasyon rakamlarında yaşanan dalgalanma Kasım ayında da devam ederken Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK merakla beklenen resmi enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporuna göre enflasyonda artış hızı düşmesine rağmen yükseliş devam etti. 

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon raporuna göre Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda yüzde 84,39 oranında artarken aylık TÜFE oranı ise yüzde 2,88 olarak gerçekleşti. Enflasyonda yaşanan yükselişin beklentilerin altında kalmasına rağmen dolar kuru ve altın fiyatlarında sert yükseliş yaşandı. AA Finans ekonomi beklenti anketi verilerine göre Kasıma ayı enflasyon beklentisi tahmini yüzde 3,10 olarak ilan edilmişti. 

ENFLASYON SONRASI DÖVİZ KURU! 5 ARALIK 2022  DOLAR VE EURO KURU BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Resmi enflasyon rakamının açıklanmasının ardından gözler dolar kuru ve altın fiyatları ile piyasaların vereceği tepkiye çevrilmişti. Dolar kuru ve Euro kuru gelen enflasyon verisinin ardından yukarı yönlü hareketine devam etti. 

Dolar ve altına enflasyon dopingi kur yükseldi gram altın rekor tazeledi!

Yaşanan yükselişin ardından dolar kuru 18,6363 TL seviyesine ulaşırken Euro kuru ise 19,6432 TL alış ve 19,6485 TL satış seviyesini test etti. İngiliz Sterlini ise 22,9127 TL'ye ulaştı. 

ENFLASYON SONRASI ALTIN FİYATLARI 5 ARALIK 2022 LİSTESİ! GRAM ALTININ FİYATI VE ÇEYREK ALTIN KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları da enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin devam etmesinin etkisi ile yukarı yönlü çıkışını sürdürdü. Gram altının fiyatı yeni rekorunu kırarken bin 80 TL sınırına dayandı. Çeyrek altının fiyatı ise yoğun kar satışı baskısı ile bir miktar geriledikten sonra yeniden toparlandı. 

Dolar ve altına enflasyon dopingi kur yükseldi gram altın rekor tazeledi!

Yaşanan yükselişin ardından 1 gram altının fiyatı 1.079,37 TL alış ve 1.079,53 TL satış seviyesine ulaşırken çeyrek altının alış fiyatı 1.755 TL ve satış fiyatı ise 1.779 TL oldu. Ons altının fiyatı ise 1.798,68 dolar seviyesinde yukarı yönlü pozitif seyrini sürdürdü. FED tarafından yapılan güvercin açıklamalar ile ons altının fiyatı 1804 dolar seviyesine ulaşarak tüm zamanların tarihi rekorunu kırmıştı. Gram altın 1.084 TL seviyesini test ederek tarihi rekorunu kırarak bir miktar geri çekildi. Rekor böylelikle 1.084 TL seviyesine taşınmış oldu.