Dolarda kasırga alarmı veren Selçuk Geçer borcu olanlara 1 dolar 35 TL olacak uyarısı yaptı

Türkiye bugün 2023 seçim takvimi için yapılacak olan açıklamaya odaklanırken piyasalarda yaşanan dalgalanma da etkisini arttırdı. Seçim sonrası dolar kuru tahminleri ve beklentisi araştırılırken Selçuk Geçer son dolar yorumu ile şaşırttı.
Dolarda kasırga alarmı veren Selçuk Geçer borcu olanlara 1 dolar 35 TL olacak uyarısı yaptı

Dolarda kasırga alarmı veren Selçuk Geçer borcu olanlara 1 dolar 35 TL olacak uyarısı yaptı - Ekonomik olarak yaşanan sıkıntılı günler yaşanan deprem felaketinin de etkisi ile daha da artmıştı. Türkiye yaşanan dalgalanmanın yarattığı etki ile seçime hazırlanırken 14 Mayıs 2023 tarihine yaklaşılırken seçimin dolar kuruna olan etkisi de merak konusu olmuştu. 

Merkez Bankası tarafından başlatılan faiz indirimleri dolar kurunda sert bir yükseliş yaşanmasına neden olmuş, pandeminin yarattığı ağır hasar sonrasında yaşanan Rusya ile Ukrayna savaşı ve en son olarak ise Kahramanmaraş Depremi etkisi ile dolar kuru 19 TL bandını kırarak tarihin en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Dolar hakkında yen bir yorum ve son dakika tahmini de ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapıldı. 

SEÇİM SONRASI DOLAR KURU TAHMİNİ, DOLARDA SON DURUM NE, KUR DÜŞER Mİ YÜKSELECEK Mİ?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 genel seçimi ve Cumhurbaşkanlık seçimi öncesi piyasalarda yaşanan dalgalanma etkisini arttırdı. Ekonomist Selçuk Geçer son dolar yorumu tahmini beklentisi ile yine dudak uçuklatan bir rakam açıkladı. Daha öncede sık sık yaptığı yüksek tutarlı dolar tahminleri ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Selçuk Geçer bu sefer kendisini bile aşarak dolar kuru için yeni fiyat tahminini açıkladı. 

Selçuk Geçer yaptığı açıklamasında ABD Merkez Bankası FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamanın dolar kuru için yükseliş anlamına geleceğini ifade etti. FED'in enflasyonu kontrol altına almak için bir kere daha agresif faiz artışlarına imza atabileceğini ifade eden Geçer bu adımlarla dolar kurunun 35 TL seviyesine ulaşabileceğini iddia etti. 

DOLAR BORCU OLANLAR NE YAPMALI?

Dolar kurunun büyük bir yükselişe sahne olacağını iddia eden Selçuk Geçer bu nedenle dolar borcu olan kişilere de ödeme tavsiyesinde bulundu. Dolar almak isteyenler için de yaşanan düşüşlerin fırsat olarak takip edilmesi önerildi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.