Doların önü açıldı diyen İslam Memiş'ten dolar kuru için çılgın tahmin!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir değerlendirmede bulunarak dolar kurunun önünün açıldığını söyledi. Türkiye’nin seçim ekonomisine geçtiğini söyleyen İslam Memiş yaşanabilecek gelişmelere dair öngörülerini açıklayarak dolar kuruna dair tahminlerde bulundu.
Doların önü açıldı diyen İslam Memiş'ten dolar kuru için çılgın tahmin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün sürpriz bir şekilde faiz indirimi yaparak piyasaları şok etti. Dolar kuru uzun süredir 18 TL üstüne çıkmamak için baskılanıyordu. Ancak bu baskı artık ortadan kalktı. Yaşanan bu önemli gelişmeyi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumladı.

EYLÜL AYI ERKEN GELDİ!

Eylül ayının erken geldiğini söyleyen İslam Memiş, “Merkez Bankası faiz indirimi kararı ile piyasaları ters köşe yaptı. Bunun ardından da Eylül ayı erken geldi diyebiliriz. Daha önce de söylemiştim Eylül ayında agresif yükselişler olacak demiştim. Merkez Bankası’nın kararı bu açıdan önemliydi. Kimse Merkez Bankası’nın faiz indirimi hamlesini tahmin edemedi. Eylül ayının erken geldiği için de beklentiler ve tahminlerin de değişmesi gerekiyor. Hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında şartlar bugün tamamen değişti.” dedi.

FİYATLARDA SON DURUM!

Piyasalardaki fiyatları yorumlayan İslam Memiş, “Dolar kuru artık 18 TL seviyesini kırdı. Büyük bir ihtimalle de haftalık kapanış bu seviyesin üzerinde olacak. Dolar kuru 3 haftadır 17,95 TL ile 17,97 TL arasında sabitlenmişti. Faiz kararından sonra ise yükselişler başladı. Euro kurunda da yükselişleri takip ediyoruz. Ons altında pek bir fiyat değişimi olmadı ama gram altın dolar kurundaki yükselişlerden aldığı destekle yükseldi. Piyasalardaki makas aralığı ile gram altın 1.035 TL’ye kadar yükseldi.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM EKONOMİSİNE GEÇİLDİ!

Türkiye’nin seçim ekonomisi modeline geçtiğini ifade eden İslam Memiş, “Merkez Bankası faiz indirimi yaparak piyasalara net bir mesaj verdi. Dolar kuru için yıl sonuna kadar 21 TL’lik tahminimiz vardı. Bu tahmin doğrultusunda gidildiğini görüyoruz. Türkiye artık seçim ekonomisi modeline geçti. Bu modelde dolar kuru ataklarına müsaade edilecek. Doların önü açılacak. Dolar kuru bugüne kadar baskılanıyordu. Bu baskıyı biraz kaldırıp yukarı yönlü atağına izin verildi.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU VE ENFLASYON YÜKSELECEK

Dolar kurunun ve enflasyonun yükseleceğini belirten İslam Memiş, “Dolar kurundaki ataklar dolar kurunun 20 TL – 21 TL seviyesine kadar yükselecek ve ardından erken seçim kararı alınacak. Bunun ağır bir bedeli olacaktır. Enflasyondan da vazgeçmiş görünüyorlar. Bu süreçte enflasyon da yükselecek. Bu yeni politika ile dolar kurunun ve enflasyonun yükselmesine izin verildi. Erken seçim kararının ardından ise tüm para muslukları açılacak. Teşvikler, sosyal yardımlar, Hazine arazisinin satışları, imar afları, ÖTV indirimleri yapılacak. Bir taraftan alıp diğer taraftan aldıklarını seçim yatırımı olarak piyasaya pompalayacaklar. Vatandaşa bu geçim sıkıntısı olarak yansıyacak.” dedi.

DOLAR KURU 25 TL’YE DOĞRU YOL ALIR

Dolar kuruna dair tahminini yenileyen İslam Memiş, “Dolar kuru için yıl sonu 21 TL tahminim geçerliğini koruyor. Bunun üzerine şimdi ekleme yapıyorum. Bu seviye görüldükten sonra yukarı yönlü hareketleri de takip edeceğiz. Bunun varış noktasını tahmin etmek zor ama dolar ile borçlanılmamasını öneririm. Seçim ekonomisi içerisinde bunun nereye gideceğini kimse tahmin edemez. Dolar kurunun 25 TL’yi aşması sürpriz olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanın kişisel yorumlarıdır. Yatırım önerisi olarak değil bilgilendirmek amacıyla haberleştirilmiştir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.