Dünya Altın Konseyi açıkladı kuyumcular doğruladı 2023 gram ve çeyrek altın tahmini alev aldı çok değil 1 yıl sonra bu seviyede

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken gözler 2023 yılı tahminlerine çevrilmişti. 2023 gram altın tahmini ve çeyrek altın fiyatı beklentisi için kuyumcular rakam verdi. Dünya Altın Konseyi 1 sene sonra altın ne olur sorusuna yanıt verdi.
Dünya Altın Konseyi açıkladı kuyumcular doğruladı 2023 gram ve çeyrek altın tahmini alev aldı çok değil 1 yıl sonra bu seviyede

Türkiye'de özellikle de küçük yatırımcının her zamanki vazgeçilmez yatırım aracı olarak öne çıkan gram altın ve çeyrek altın fiyatı hakkında kuyumculardan altın tahmin geldi! Dünya Altın Konseyi ise piyasaları yorumları ve yeni altın fiyatı tahmini yaptı. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma yıl boyunca devam ederken Kasım ayında üzerindeki baskıyı kıran altının fiyatı Aralık ayında sert bir yükseliş serisi yakalamayı başarmıştı. 

Özellikle de Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan güvercin açıklamalar ve faiz artırımı kararında yumuşama sinyalleri altın fiyatlarında doping etkisi yaratmıştı. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı sert bir hareketle kendisini yukarı atarken iç piyasada da gram ve çeyrek altının fiyatı yine oldukça büyük bir sıçrama yaşamıştı. 

DÜNYA ALTIN KONSEYİ ALTIN TAHMİNİ: 1 YIL SONRA ALTIN NE OLUR?

Altın fiyatları hakkında yayımladığı raporlar yakından takip edilen Dünya Altın Konseyi 2023 altın fiyatı tahmini için yaptığı açıklamasında "Enflasyon düştükçe doların daha da zayıflaması altına destek sağlayacak. Jeopolitik alevlenmeler, altını değerli bir riskten korunma aracı haline getirmeye devam edecek.

  Gelecek yıl Çin'in ekonomisinde beklenen iyileşme tüketicilerin altın talebini artıracak ve fiyatları destekleyecek. Uzun vadeli tahvil getirileri muhtemelen yüksek kalmaya devam edecek" diyerek yavaşlayan ekonominin altını destekleyeceğini öngördü. Dünya Altın Konseyi FED'in fiyatı belirleyeceğini şahin yorumların altını düşüreceğini güvercin mesajların ise yükselteceğini dile getirdi. 

 KUYUMCULARIN 2023 YILI GRAM ALTIN FİYATI VE ÇEYREK ALTININ FİYATI TAHMİNİ KAÇ TL?

Kuyumcuların ortak beklentisi altın fiyatlarının 2023 yılında da yükselişini sürdüreceği yönünde gerçekleşti. Kuyumcuların altın fiyatı tahmini için açıklanan rakamlar bir kere daha yükseldi. 

Banka kredileri, konut kampanyaları, TOKİ satışları, altın ve dolar haberlerini anlık olarak takip etmek için uygulamalarımızı indirebilirsiniz... 

Android uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ...

Huawei uygulamamız için TIKLAYINIZ... 

Kuyumcuların gram altın fiyatı tahmini ons altına dayandırıldı. Ons altının fiyatı için 2 bin dolar bandının aşılması durumunda 2023 gram altın fiyatı tahmini 1.250-1.300 TL olarak açıklanırken çeyrek altın fiyatı tahmini ise 2 bin - 2.050 TL olarak ilan edildi 

NOT: Burada yer alan rakamlar ismi geçen kişi ve kurumlar tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafında yatırım tavsiyesi verilmemiştir.