Dünyaca ünlü banka açıkladı! Haziran ve Temmuz ayları altın fiyat tahminleri!

Altın fiyatlarının seyrinin ne olacağına dair dünyaca tanınmış yatırım bankası TD Securities tarafından yeni bir analiz paylaşıldı. Altın fiyatları kısa ve orta vadede ne kadar olacak? Ons altın için fiyat tahminleri neler?
Dünyaca ünlü banka açıkladı! Haziran ve Temmuz ayları altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasında oldukça karmaşık bir fiyatlama görülüyor. ABD ekonomisinde oldukça önemli gelişmeler yaşanırken altın fiyatları da düşüş eğiliminde bulunuyor. Fiyatlarda daha fazla gerileme olup olmayacağı ise yatırımcıların cevabını aradıkları en önemli soru olarak gündemde yer alıyor. Altın fiyatlarına dair dünyaca tanınmış Kanadalı yatırım bankası TD Securities tarafından yeni bir analiz paylaşıldı. Bu bankanın küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek önemli değerlendirmelerde bulundu.

PİYASA YANLIŞ FİYATLAMA YAPTI

Altın fiyatları hakkında beklentileri açıklayan Bart Melek, “Altın fiyatları bu çeyreğin son kısmında ve üçüncü çeyreğin de başlarında düşük seviyelerde kalabilecek. FED son faiz toplantısında temkinli mesajlar vermişti. Ancak piyasa bunu yanlış yorumlayarak fiyatladı. Altın fiyatlarında da bu yanlış fiyatlamanın geri alındığını görüyoruz. ABD’nin kredi notunun düşmesi altını olumlu etkilese de altın için henüz durumlar tamamen pozitif yorumu yapamıyoruz.” dedi.

ONS ALTIN FİYAT TAHMİNİ

Ons altın fiyat tahminine dikkat çeken Bart Melek, “Ons altın için 1.896 – 1.900 dolar kesin destek seviyesidir. Piyasalardaki eğilime göre FED’in faiz artırımlarına devam edeceğini görebiliyoruz. Altın bu durumdan pek hoşlanmıyor. Ons altın fiyatında yeniden 2.000 dolar üzerini görmek için Ağustos ayını beklemek zorunda kalabiliriz. Altın önce dip yapacak ve daha sonra yükselecek. Burada FED’in faiz kararları net bir belirleyici faktör olacak.” ifadelerini kullandı.

ALTIN PİYASASI FED’İ BEKLİYOR!

Altın piyasasında dananın kuyruğu FED’in Haziran toplantısının ardından kopacak. FED faiz artırımlarına devam ederse altın fiyatlarında bir düşüş trendi daha hız kazanacak. Bunun için de FED’in 13-14 Haziran tarihli toplantıları beklenmeye başlandı. Bu toplantıda FED üyelerinin vereceği karar altın fiyatlarının kaderini belirleyecek. FED’in faiz artırımlarını durdurması halinde ise tüm senaryo tamamen değişecek. Bu senaryoda altın fiyatlarında dev bir sıçrama olması muhtemel beklentiler arasında yer alıyor.

GRAM ALTINDA İŞ DEĞİŞİYOR!

Ons altın fiyatında düşüşler beklense de Türkiye özelinde gram altın fiyatında aynı beklenti bulunmuyor. Gram altını etkileyen dolar kurunun yükseliş eğiliminde olmasından dolayı ons altın düşse bile gram altın fiyatı yükselmeye devam edebilir. Merkez Bankası rezervlerindeki sorunlar nedeniyle dolar kurunda sert bir yükseliş beklentisi bulunuyor. Buna göre gram altın fiyatı değişebilecek.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.