Dünyaca ünlü dev bankadan şaşırtan altın fiyat tahmini!

Dünyaca ünlü banka altın fiyatlarına ilişkin yeni tahmin açıklaması yaptı. Altın fiyatlarına dair tahminini duyuran Commerzbank fiyatlara ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.
Dünyaca ünlü dev bankadan şaşırtan altın fiyat tahmini!

Altın fiyatları son dönemlerde finansal piyasalarda oldukça merak ediliyor. Fiyatlarda hem yükselişi hem de düşüşü bir arada gören altın yatırımcılar fiyat tahminlerini de araştırıyorlar. Altın fiyat tahminleri ile alakalı olarak dünyaca ünlü dev banka Commerzbank tarafından çok çarpıcı bir tapor yayınlandı. Yayınlanan raporda Commerzbank’ın kıdemli analistlerinin değerlendirmeleri yer alırken ons altının 2023 yılında ne kadar olacağını ortaya koydular.

ALTIN PİYASASININ 2023 BEKLENTİLERİ

Altın piyasası için 2023 yılının çok pozitif olduğuna vurgu yapan Commerzbank analistleri, “Altın piyasası için pozitif geçecek bir yıl olacak. FED faiz baskısı yıl ortasına doğru devre dışı kalmaya başlayacak. Faiz baskısından kurtulan ons altın için de yükselişler için alan oluşacak. Ancak sadece bu altın fiyatlarının istikametinde belirleyici olamaz. Bunun yanında bazı finansal gelişmelere odaklanmak gerekir.

Altın piyasası için 2023 yılında tam bir paradoks yaşanacak. Kaos dönemlerinin güvenli limanı olan altın bu imkandan faiz artırımları nedeniyle yararlanamadı. Faiz baskısının kalkması için de ekonomik rahatlamanın yaşanması gerekiyor. O ortam da altın piyasası için risk iştahının artacağı bir dönem olmayacak. Altın fiyatları düşmeyecek ama çok hızlı bir yükseliş süreci de yaşanmayacak.” ifadelerine yer verildi.

ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Altın fiyat tahminine dair açıklanan raporda Commerzbank ons altın için 2023 yılının fiyat ortalamasının 1.850 dolar olacağını açıkladı. 2023 yıl sonuna gelindiğinde ise ons altında 1.950 dolar seviyesinin görülmesinin tahmin edildiği belirtildi. Bu tahmine göre altın fiyatlarında yıl içinde düşüşler görülebilecek. Hatta ylın önemli bir bölümünde ons altın 1.850 dolar ile 1.900 dolar aralığında fiyatlanacak. Yılın ikinci yarısında ise ons altın 1.950 dolar seviyesine doğru hareket edecek. Commerzbank’ın kıdemli analistleri genel görüşün aksine bir altın fiyat tahmini yaptılar. Altın piyasasının diğer uzmanlarına göre ons altın çok geçmeden 2.000 dolar üzerini görecek. Bu konuda gelişmeler takip edilmeye devam ediliyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.