Ekonomistlerin Merkez Bankası faiz kararı yorumları! Mahfi Eğilmez, Selçuk Geçer, Remzi Özdemir, İslam Memiş, Özgür Demirtaş, Atilla Yeşilada

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında ekonomistlerin faiz kararı yorumları da gelmeye başladı. Pek çok ünlü ekonomist açıklanan faiz kararının yorumladı. İsimlerin nerede ise tamamı faiz indirimi kararına tepki gösterdi.
Ekonomistlerin Merkez Bankası faiz kararı yorumları! Mahfi Eğilmez, Selçuk Geçer, Remzi Özdemir, İslam Memiş, Özgür Demirtaş, Atilla Yeşilada

TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eylül 2022 faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu imzası ile yayımlanan PPK toplantısı tutanağı ile bir kere daha sürpriz bir karara imza atıldı ve Merkez Bankası 100 baz puan faiz indirimi yaptığını açıkladı.

FED tarafından dün açıklanan 75 baz puanlık faiz artırımı kararı sonrasında alınan karar piyasada sert bir dalgalanma yaşanmasına neden olurken dolar 18,38 lira seviyesini görerek 21 Aralık tarihi rakamını da aşarak tüm zamanların en yüksek rakamı rekorunu kırmış oldu. Peki, ekonomistler yapılan faiz indirimini nasıl yorumladı, kim ne dedi?

MAHFİ EĞİLMEZ FAİZ İNDİRİMİ YORUMU: MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NASIL YORUMLADI?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişe rağmen alınan faiz indirimi kararına dikkat çeken Mahfi Eğilmez "Enflasyonun artmaya devam ettiği ülkede merkez bankası faiz indiriyor ve bazı yorumcular gerekçeye bakalım diyorlar. Güler misin ağlar mısın?" paylaşımında bulundu. 

EKONOMİST TURHAN BOZKURT'TAN MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ YORUMU! 

Turhan Bozkurt ise yaptığı paylaşımında "Doların patronu Fed faizi 75 baz puan artırarak, %3,25'e çıkarıyor.

Merkez Bankası (TCMB) faizi 100 baz puan indirimle %12'ye çekiyor.

Dolar/TL kuru 2-3 kuruş bile yükselmiyor. Çok ilginç çok!

Yeni oyun sahası olarak BİST'ten hariç güzergâh kaldı mı?

ATİLLA YEŞİLADA MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ YORUMU! 

Ekonomist Şenol Babuşçu da faiz indirimi yapılmasını eleştiren isimler arasında yer aldı. 

Özgür Demirtaş, İslam Geçer ve İslam Memiş ise şu ana kadar yeni yorumda bulunmadılar.