Elon Musk Anlaşmadan Çekildi Twitter Hisseleri Borsada Çakıldı

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, 44 milyar dolarlık satın alm anlaşmasını feshetti. Musk'ın çekilmesinin ardından Twitter hisseleri yüzde 8 değer kaybetti.
Elon Musk Anlaşmadan Çekildi Twitter Hisseleri Borsada Çakıldı

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetti. Musk'ın anlaşmayı feshetmesinden sonra Twitter hisselerinde sert düşüş yaşandı. Şirketin hisse değeri New York borsasında TWTR kodu ile işlem görüyor ve haftanın ilk gününde %8'in üzerinde değer kaybederek 33,86 dolar seviyesine düştü. Hisselerdeki düşüş Elon Musk'ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından yaşandı. Söz konusu düşüş ile hisse değerinin, Elon Musk'ın nisan ayında yaptığı teklifin de altına düştüğü dikkatleri çekti.

Elon Musk daha önce Twitter'da %9,2'lik hisse satın almıştı. 14 Nisan!da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirim ile Twitter'ın tamamını satın almak için hisse başına 54,2 dolar teklif etmişti.

Elon Musk Anlaşmadan Çekildi Twitter Hisseleri Borsada Çakıldı

MEKTUPLA ANLAŞMAYI FESHETTİ

SEC'e cuma günü yapılan bildirim ile Elon Musk'ın anlaşmayı birden fazla hükmün ihlal edildiği gerekçesi ile resmi mektup ile feshettiği bilgisi paylaşıldı. Elon Musk'ın avukatları da Twitter'in iş performansı için önemli olan sahte ya da spam hesaplarla ilgili birçok talebe yanıt vermediğini, yanıtlamadığını açıkladı. Yapılan fesih bildiriminde Twitter'ın anlaşmanın birden fazla hükmünü ihlal ettiği, yanlış, yanıltıcı beyanlarda bulunduğu bilgisi verildi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK MI?

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, Elon Musk'ın fesih kararının ardında sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor" ifadelerini kullandı. Anlaşmanın uygulanması için yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

TESLA HİSSELERİNDE TABLO TAM TERSİ

Elon Musk'ın feshinin ardından CEO olarak görev aldığı Tesla hisselerinde, Twitter hisselerinin aksine bir tablo var. Anlaşmanın feshedilmesiyle Tesla hisseleri %2,5 oranında arttı.