Emekli bayram ikramiyesi için 4.000 TL kulisi heyecanlandırdı!

Emekli bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı tartışma konusu olmaya devam ederken kulislerde yeni zam tutarı konuşulmaya başlandı. AK Parti kaynaklarına dayandırılan bu kulislere göre emeklilerin 2023 yılında alacakları emekli bayram ikramiyesi tutarlarına enflasyon üzerinde zam yapılacak.
Emekli bayram ikramiyesi için 4.000 TL kulisi heyecanlandırdı!

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş aylarca Ocak ayında maaşlarına yapılacak zammı merak etmiştiler. Uzun bir bekleyiş döneminin ardından emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulanacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bu zam ile alakalı yasal düzenleme yapılarak uygulamaya sokuldu ve emekliler zamlı maaşlarını almaya başladılar. Şimdi ise gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM TALEBİ!

Emeklilerin bir ek ödemesi olan emekli bayram ikramiyeleri yılda iki defa olmak üzere Ramazan ve Kurban bayramlarının hemen öncesinde ödeniyor. İlk defa 2018 yılında ödenmeye başlanan emekli bayram ikramiyeleri o dönem 1.000 TL olarak ödenmeye başlanmıştı. O dönem için iyi bir rakam olabilecek 1.000 TL yıllar içerisinde enflasyon karşısında eridi. Emekli bayram ikramiyelerine sadece geçtiğimiz yıl 100 TL zam verilmiş ve bu ikramiye tutarı 1.100 TL'ye çıkarılmıştı. 

Emekli bayram ikramiyeleri yüksek enflasyon karşısında oldukça değer kaybetti. bunun için de emekliler hükümetten bir müjde beklentisi içerisine girdiler. Emekliler için çok önemli olan bu bayram ikramiyeleri onların bütçelerindeki açıkları bir nebze olsun kapatmak işlevi görüyor. Emekli dernekleri de ciddi bir zam beklentisi içerisinde olduklarını dile getiriyorlar. 

KULİSLER HAREKETLENDİ!

Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan zam için kulislerde büyük bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Özellikle 14 Mayıs için seçim kararı alınması bu konuda emeklilerin elini oldukça güçlendirdi. Ramazan Bayramı'nın hemen ardından Türkiye seçime gidecek. Bu süreçte emeklilere zamsız bayram ikramiyesi ödenmesi hükümet için emeklilerin desteğini kaybetmek anlamına gelecek. Hatta geçtiğimiz yıl olduğu gibi 100 TL gibi bir zam yapılması da büyük tepki çekebilecek. Bu ortamda emeklilere bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok özel bir jest yapabileceği kulislerde konuşuluyor. 

4.000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ İDDİASI!

Emekli bayram ikramiyesi ile alakalı olarak kulislerde rakamlar veriliyor. AK Parti kaynaklarına dayandırılan bu kulislere göre emekli bayram ikramiyesinin 1.100 TL'den 2.000 TL'ye çıkarılmasının planı yapılıyor. Bu şekilde emekliler hem Ramazan Bayramı öncesinde hem de Kurban Bayramı öncesinde 2.000 TL emekli bayram ikramiyesi alacaklar ve toplamda hesaplara 4.000 TL bayram ikramiyesi yatmış olacak.