Emekli maaş promosyonlarına gizli zam! Bankalar daha fazla ödeme yapacaklar!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları ile alakalı olarak önemli bir değişiklik meydana geldi. Bu değişiklik ile beraber emeklilerin çok önemli bir kısmının promosyon ödemeleri de yükselecek.
Emekli maaş promosyonlarına gizli zam! Bankalar daha fazla ödeme yapacaklar!

Türkiye'de emekliler ile alakalı olarak çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. En düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkarılması müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna göre 7.500 TL altında emekli maaşı alan tüm emeklilerin maaşları 7.500 TL'ye tamamlanacak. Bu tamamlanan tutar Hazine tarafından ödenecek. Normalde emeklinin SGK sistemindeki maaşında herhangi bir artış yapılmayacak. Yine de bu durumda kazançlı çıkanlar emekliler olacaklar. Hem maaşları 2.000 TL yükselecek hem de daha yüksek tutarlarda emekli maaş promosyonu ödemesi alacaklar. 

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU ÖDEMELERİ DEĞİŞECEK!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları ile alakalı olarak da zorunlu bir değişiklik yapılmış olacak. Bankalar ile SGK arasında yapılan ve 1 Kasım 2022'de yürürlüğe giren protokolde emekli maaş promosyonlarının asgari ödeme tutarları ve maaş baremleri belirlenmişti. Buna göre 3.500 TL'ye kadar maaşı olanlar, 3.500 TL ile 7.500 TL arasında maaşı olanlar, 7.500 TL ile 10.000 TL arasında maaşı olanlar, 10.000 TL ve üzerinde maaşı olanlar olarak maaş baremleri ayrılmıştı. 

En düşük emekli maaşı alan emekliler 5.500 TL'lik maaşları ile bankaların promosyon ödemelerinden tam anlamıyla yararlanamıyorlardı. Bankalar bu emeklilere daha düşük bir tutarda promosyon ödemesi yapıyordu. Şimdi maaşlar 7.500 TL'ye yükselecek ve promosyon bareminde de bir üst kademeye geçiş yapılacak. Burada kazançlı çıkan yine emekliler olacak. 

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK NE KADAR PROMOSYON FARKI VERECEK?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından şu anda 5.500 TL alan yani en düşük emekli maaşına sahip bir emekliye yapılan emekli maaş promosyonu ödemesi 3.500 TL olarak bildirildi. 5.500 TL olan maaş 7.500 TL'ye yükselince aynı emekli müşteriye 4.500 TL promosyon ödemesi yapılacak. Bankalar ile promosyon anlaşması olan müşteriler banka ile iletişime geçerek bu 1.000 TL'lik farkı talep edebilecek.

İŞ BANKASI NE KADAR PROMOSYON FARKI VERECEK?

En düşük emekli maaşı alanlara İş Bankası 5.250 TL promosyon ödemesi yapmıştı. Şimdi maaşlar yükselince bu ödenmesi gereken tutar 6.750 TL'ye çıkacak. Emeklilere bu bankadan 1.500 TL fark ödemesi yapılabilecek. 

AKBANK NE KADAR PROMOSYON FARKI VERECEK?

Akbank'ın emekli maaş promosyonu kampanyasında en düşük maaşlı emeklilerin promosyon tutarı 4.850 TL'den 6.250 TL'ye yükselecek. Bu banka da 1.400 TL fark ödemesi yapabilecek.