Emekli maaş promosyonlarını 20 Bin TL'ye yükseltecek düzenleme geliyor!

Emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak yaşanan tartışmalar son bulmuyor. Yine emekli maaş promosyonlarına yeni bir düzenleme getirileceği gündeme düştü. Bu düzenleme yapılırsa emekli maaş promosyonları 20 Bin TL'yi bulabilecek.
Emekli maaş promosyonlarını 20 Bin TL'ye yükseltecek düzenleme geliyor!

Emekli maaş promosyonlarına dair yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığı iddia edildi. Bankacılık kaynaklarına dayandırılan bu iddialara göre yüzde 30 maaş zammının ardından maaş promosyonları yine düşük kaldı. Bu da emeklilerin şikayetlerinin artmasına neden oldu. En düşük emekli maaşı 5.500 TL'ye çıkarken Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın emekli maaş promosyonunda en yüksek ödeme tutarları 5.000 TL'de kaldı. 

SGK 1 KASIM'DA DÜZENLEMİŞTİ!

SGK tarafından emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak son düzenleme 1 Kasım'da yapılmıştı. Tüm bankalarla protokol yapan SGK emeklilere 3 yıllık sözleşme karşılığında emeklilere en az 3.000 TL ile 5.000 TL arasında maaş promosyonu ödemesi yapılmasını kararlaştırmıştı. Bu ödemeler biraz olsun memnuniyet yaratırken yapılan son maaş zammı ile emekli maaş promosyonu tutarları yine komik seviyelerde kalmaya başladı. 

YÜKSEK ENFLASYON ZORUNLU DEĞİŞİKLİĞE NEDEN OLACAK

Emekli maaş promosyonlarında enflasyondan kaynaklı meydana gelen kayıplarla hükümet seçim öncesinde uğraşmak istemiyor. Özellikle kamu bankalarına bu konuda emekliler tarafından çokça eleştiri yapılıyor. Yüksek enflasyon emekli maaş zamlarını da yükseltince tüm promosyon hesapları değişti. 3 yıl devam etmesi beklenen emekli maaş promosyonu asgari tarifesi 3 ayda eriyip gitti. Bu da yeni bir düzenleme yapılmasına dair bir talebin ortaya çıkmasına neden oldu. 

KİŞİYE ÖZEL DÜZENLEME!

Emekli maaş promosyonunda kişiye özel düzenleme yapılması üzerinde duruluyor. Sürekli olarak maaş promosyonu miktarlarını değiştirmekle uğraşmak yerine bu promosyonlara bir sistem getirilmesi tartışılıyor. Gelen bilgilere göre bankalar ile kişiye özel emekli maaş promosyonu görüşmeleri yapılıyor. Buna göre emeklilere bankalar emekli maaşlarına göre maaş promosyonu ödemesi yapacaklar. 3 yıllık bir anlaşma için emekli müşteriye mevcut maaşının iki katı kadar promosyon ödemesi yapılacak. 5.500 TL emekli maaşı alan bir emekli bankaya başvuru yaptığında 11 Bin TL maaş promosyonu alabilecek. Emekli maaşı zamlandıkça promosyon da zamlanacak ve bir daha da emeklilerin maaş promosyonları için bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç kalmayacak.

20 BİN TL'Yİ AŞACAK!

Yeni düzenleme iddia edildiği bir sistemde yapılırsa emekli maaş promosyonu ödemelerinde de ciddi bir artış meydana gelecek. 10 Bin TL emekli maaşı olanlara bankalar en az 20 Bin TL maaş promosyonu ödemesi yapmak durumunda kalacaklar.