Emekli maaşı olanlara müjde! SGK duyurdu tek başvuruya 4.500 TL ödeme yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ile bankalar arasında yapılan anlaşma ile milyonlarca emekliye karşılıksız para ödemesi yapılacağı duyuruldu. Maaa göre ödenecek rakamlar değişecek.
Emekli maaşı olanlara müjde! SGK duyurdu tek başvuruya 4.500 TL ödeme yapılacak

Emekli maaşı olanlara müjde! SGK duyurdu tek başvuruya 4.500 TL ödeme yapılacak - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken emeklilere maaş promosyonu konusunda bankalar yeni rakamlarını duyurmaya devam ediyor. 

İstisnasız olarak emekli maaşı olan herkese ödenen promosyon rakamında güncellemeler peş peşe gelirken maaşlarda yaşanan artış ile promosyon rakamları da yukarı yönlü seyretmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından yapılan güncelleme sonrasında yeni rakamlar belirlenmiş oldu. 

SGK EMEKLİ PROMOSYONU KAPSAMINDA ÖDENEN RAKAMLAR ARTTIRILDI! 

Emekli maaşlarında yaşanan artış sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından emeklilere ödenen promosyon rakamları da arttırılmıştı. SGK'dan yapılan açıklamada emekli maaşı alan kişilere yönelik olarak bankaların ödeyecekleri en düşük promosyonu rakamı 500 liradan 3 bin liraya yükseltilmişti. Yapılan güncelleme sonrasında: 

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL tutarında olmak üzere emekli maaşı promosyonu ödemeleri başladı. 

EMEKLİ MAAŞI ALANLARA PROMOSYON ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK, EN YÜKSEK PROMOSYON HANGİ BANKADA?

Emekli maaşı alan kişilere yönelik olarak ödenen promosyon rakamları bankalar tarafından belirlenmekte olup her banka kendi rakamını belirlemektedir. Kamu bankaları tarafından yapılan açıklama ile bir kere daha SGK tarafından belirlenen rakamların ödeneceği ifade edildi. Yani Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından en düşük 3 bin TL en yüksek ise 5 bin TL ödeme yapılmaya devam edilecek. 

Özel bankalar ise farklı rakamlar ilan ederken ING Bank en yüksek promosyon konusunda 8 bin 500 TL'lik ödeme ile öne çıkıyor. İş Bankası emekli promosyonu 7 bin 500 TL, Akbank emekli maaşı promosyonu konusunda 7 bin TL ödeme yapılacak.