Emekli maaşlarına ve asgari ücrete seçim zammı kulisi!

Siyaset kulislerinde asgari ücret ile emekli maaşlarına seçim zammı iddiası bomba gibi düştü. Buna göre hükümet hemen seçim öncesinde asgari ücrete ve emekli maaşlarına ek zam kararı alacağı iddia edildi.
Emekli maaşlarına ve asgari ücrete seçim zammı kulisi!

Türkiye’de 2023 yılı seçim yılı olurken vatandaşlara hükümet tarafından çeşitli jestler yapılması bekleniyor. Bu konuda Ankara kulislerinde iddialar şimdiden yer almaya başladı. Maaş zamları yeni yapılmışken aslında bir seçim zammı payı ayrıldığı konuşulmaya başlandı. Hem asgari ücret için hem de emekli maaşları için hükümetin bir zam planı olduğu iddia edildi. Hatta zam oranlarının ne kadar olacağı dahi kulislere sızdı.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANACAK!

Başkent kulislerinin nabzını tutan gazetecilerin aktardıkları kulis bilgilerine göre önce emeklilerin bayram ikramiyeleri için bir zam kararı alınacak. Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu ikramiyelerin ödeme tutarlarına seçime özel bir zam uygulanacak. Emekli bayram ikramiyeleri için kulislerde konuşulan rakam ise 2.500 TL ile 3.000 TL arasında olduğu bildirildi. Seçimin hemen Ramazan Bayramı’nın ardından yapılacak olması bu iddiayı güçlendiriyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEÇİM ZAMMI!

Emeklilerin maaşları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce yüzde 25 ve ardından da yüzde 30 zam kararı açıklamıştı. Emekliler bu ay yüzde 30 zamlı maaşlarını almaya başladılar. Ancak emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zammın miktarının yüzde 30 olmadığı esasında yüzde 40 olduğu kulislerde yer aldı. Bu yüzde 10 oranındaki zam hemen seçim öncesinde emekli maaşlarına ek zam olarak verilecek ve bu şekilde emeklilerin gönülleri alınacak. Emekli maaşlarına Temmuz ayında ayrıca bir de olağan zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GÜNDEMDE!

Türkiye’de asgari ücret ile çalışan vatandaşların sayısı bir hayli fazla olduğu biliniyor. Dolayısıyla bu maaşlara yapılacak olan zam milyonlarca vatandaşı etkiliyor. Hükümetin seçim planları içerisinde asgari ücretin de olduğu iddia ediliyor. Kulislerde yer alan iddialara göre geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücrete seçim öncesinde de bir ara zam yapılacak. Asgari ücret zammı hemen seçim öncesi açıklanacak ve yüzde 10 ile yüzde 20 arasında bir zam planlandığı iddia edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecine girildiğinde maaşlara yapılacak ek zamları açıklayacağı belirtildi. Anketlerde eğer hükümetin aldığı destekte bir gerileme olursa planlanan zam oranlarının yeniden değerlendirilip yükseltilebileceği dile getirilmeye başlandı.