Emekliler için kanun teklifi! Kabul edilirse emeklilere 8.500 TL ödeme yapılacak!

Emekli bayram ikramiyelerinin 1.100 TL’den 2.000 TL’ye değil 8.500 TL’ye çıkarılmasını öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığına verildi. Emekli bayram ikramiyeleri 8.500 TL mi oluyor?
Emekliler için kanun teklifi! Kabul edilirse emeklilere  8.500 TL ödeme yapılacak!

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Emeklilerin bayram ikramiyeleri hakkında hükümet geçtiğimiz hafta net tavrını ortaya koymuştu. Buna göre emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükseltilecek. Buna dair kanun teklifi TBMM Başkanlığına verildi. Bu kanun teklifi yasama aşamalarını geçtikten sonra yasalaşacak. Bu gelişmelerin yaşanması beklenirken emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı TBMM’de bir sürpriz gelişme yaşandı.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN İKİNCİ KANUN TEKLİFİ

Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak bir ikinci kanun teklifi daha verildiği bildirildi. Buna göre Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişin kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.

İKRAMİYELER 8.500 TL’YE ÇIKSIN

Milletvekili Garo Paylan tarafından hazırlanan kanun teklifine göre emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde ödenen 1.100 TL ikramiyenin 8.500 TL’ye yükseltilmesi öngörülüyor. Bu teklifin yasalaşabilmesi için TBMM’de destek bulması gerekiyor.

Milletvekili Garo Paylan vermiş olduğu kanun teklifi hakkında bir değerlendirme yaparak, “Türkiye’de 13 milyon emekli, dul ve yetim bulunuyor. Bu insanların büyük çoğunluğu açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verirken alım güçlerini tamamen yitirmişlerdir. Dünyada en iyi emeklilik koşullarının ortaya konulduğu Küresel Emeklilik Endeksinde Türkiye son sıralarda yer almaktadır. Emeklilere biraz olsun nefes aldırmak istiyorsak bayram ikramiyelerini 8.500 TL’ye yükseltmek zorundayız.

Emeklilere bayram ikramiyeleri 5 yıldır ödenmektedir. Bu 5 yıl içerisinde emekli bayram ikramiyelerinin sadece 100 TL zamlanması trajikomiktir. Vermiş olduğum kanun teklifim yasalaştığında emekli, dul, yetim ve yaşlılık aylığı alan vatandaşlarımız bir nebze de olsa rahatlamış olabilecekler.” dedi.

KANUN TEKLİFİNİN KABUL EDİLMESİ GEREKİYOR

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan tarafından verilen ve emekli bayram ikramiyelerini 1.100 TL’den 8.500 TL’ye çıkartacak olan kanun teklifinin uygulamaya girebilmesi için yasalaşması gerekiyor. Bu kanun teklifinin görüşülmesi için oylama yapılacak. AK Parti ve MHP milletvekilleri destek verirseler emekli bayram ikramiyelerinin 8.500 TL olması için süreç başlayabilir.