Emekliler için kritik görüşme! Emekli bayram ikramiyesi 5.000 TL mi oluyor?

Emeklilere ödenecek olan emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni bir gelişme yaşandı. Bugün Ankara’da emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak bir görüşme yapılacak ve ardından ikramiye tutarının ne kadar olacağına dair karar alınacak.
Emekliler için kritik görüşme! Emekli bayram ikramiyesi 5.000 TL mi oluyor?

Türkiye’de emeklilerin ek gelir kalemi olan emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. Emekli bayram ikramiyelerine zam isteyen emeklileri temsilen Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin ile kritik bir görüşme yapacak. Bu ikilinin görüşmesinde emeklilerin emekli bayram ikramiyesi zammı konusundaki talepleri resmen hükümete iletilmiş olacak.

5.500 TL İSTENDİ!

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün kısa bir süre önce açıklama yapmış ve emekli bayram ikramiyesinin 5.500 TL’ye yükseltilmesini istemişti. Bu zammı talep ederken yüksek enflasyon ile yıllar içerisinde asgari ücrette meydana gelen değişimler örnek gösterilmişti.

Emekli bayram ikramiyesi ile alakalı olarak zam konusu oldukça sorunlu bir süreç gerektirebiliyor. Bu ödemelere zam yapılmasına dair bir zorunluluk olmadığı gibi zam sistemi de belli değil. İlk defa 2018 yılında ödenen emekli bayram ikramiyeleri 1.000 TL olarak verilmişti. Bu ikramiye ancak 2021 yılında zamlanıp 1.100 TL’ye yükseltilmişti. Geçtiğimiz yıl emekli bayram ikramiyeleri zamlanmamış ama bu yıl seçim yılı olması nedeniyle zam hesapları yapılmaya başlandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ramazan ve Kurban bayramlarının hemen öncesinde emeklilere ödenen emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak konusu oluyor. Bu yıl sisteme EYT’liler de giriş yapacaklar ve 15 milyondan fazla emekli emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacak. Emekliler 5.500 TL talep etse de artan mali yükün kaldırılması pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Emekli bayram ikramiyesi olarak 2.000 TL ile 3.000 TL arasında bir rakamda mutabık kalınması bekleniyor. Zam kararını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Emeklilere bayram ikramiyesi zammını da Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği de merak konusu oluyor. Bu ikramiyeler dönem dönem erken de ödendiği olmuştu. Bu yıl ise Ramazan öncesi ikramiye ödemesi yapılmadı. Ramazan ayı içerisinde emekli bayram ikramiyesi ödemeleri yapılacak. Nisan ayının başından itibaren bu ödemelerin yapılması bekleniyor.