Emekliler ilk kabine toplantısını bekliyorlar! Bayram ikramiyelerine zam geliyor!

Emekli bayram ikramiyelerinin zamlanacağına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği işaret heyecan yarattı. Şimdi gözler kurulacak yeni kabinenin ilk toplantısına çevrildi. İlk kabine toplantısından bayram ikramiyelerine zam kararı mı çıkacak?
Emekliler ilk kabine toplantısını bekliyorlar! Bayram ikramiyelerine zam  geliyor!

Emeklileri çok yakından ilgilendiren yoğun bir gündem başlıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yemin ederek yeni dönemine resmen başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlaması ile beraber bugün yeni kabine de açıklanacak. Yeni kabinenin belli olmasıyla beraber yarın tüm bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılacak. Pazartesi günü ile Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplayarak ilk kabine toplantısını yapacak.

İLK KABİNE TOPLANTISINDA EMEKLİLERE MÜJDE ÇIKABİLİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde yapılacak olan ilk kabine toplantısından emeklilere bir müjde çıkabileceği şeklindeki kulisler yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde özellikle emekli bayram ikramiyeleri hakkında heyecan yaratan bazı açıklamalar yapmıştı. Emekli bayram ikramiyelerinin 1.100 TL'den 2.000 TL'ye yükseltildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tutarın da yeterli olmadığını ifade etmişti ve yükseltilmesi için çalışma yapıldığını duyurmuştu. Şimdi ise 15 milyondan fazla emekli vatandaşın gözleri yapılacak ilk kabine toplantısına çevrildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAKSA İLK TOPLANTIDA KARAR ALINMALI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde kabine toplantıları olağanın dışında bir durum yoksa iki hafta bir Pazartesi günleri yapılıyor. Yeni kabinenin ilk toplantısı 5 Haziran'a yapılırsa bu takvime göre bir sonraki toplantı 19 Haziran'da yapılabilecek. Kurban Bayramı ile 28 Haziran'da olduğu için o toplantıda emekli bayram ikramiyeleri hakkında zam kararı alınsa dahi bu Kurban Bayramı'na yetiştirilemeyecek. Çünkü yasal düzenleme yapılması gerekiyor ve bundan dolayı ilk kabine toplantısında emekli bayram ikramiyesi zammının kararlaştırılması gerekiyor.

YÜZDE 50 ZAM İDDİASI KULİSLERE SIZDI!

Emekli bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2.000 TL'ye yükseltilmiş ve EYT'liler dahil tüm emekliler bu imkandan yararlanmışlardı. Şimdi ise emekli bayram ikramiyelerine bir zam daha kulislerde konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere bir anlamda seçim teşekkürü anlamına da gelecek bu zam için yüzde 50 iddiası yoğunlaştı. Yüzde 50 zam kararı alınması durumunda emekli bayram ikramiyeleri 2.000 TL'den 3.000 TL'ye yükselecek.

ZAMLI BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılması halinde ödemelerin yapılabilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. TBMM aritmetiğinde çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olması hızlı bir şekilde 1 hafta veya 10 günlük süreçte bu yasal düzenlemenin yapılmasını sağlayabilir. Bu durumda Haziran 20'den sonra zamlı emekli bayram ikramiyeleri ödenebilecek.