Emeklilere 3.080 TL ödeme jesti! Kulisler hareketlendi, Cumhurbaşkanı açıklayacak!

Emeklilerin gözü kulağı hükümetten gelecek habere çevrildi. Ramazan ayının yaklaşması ile emekli bayram ikramiyesi yeniden gündem oldu. Emekli bayram ikramiyesi zamlanacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ödemesi ne zaman yapılacak?
Emeklilere 3.080 TL ödeme jesti! Kulisler hareketlendi, Cumhurbaşkanı açıklayacak!

Emekliler yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. Bu sıkıntılı süreci aşabilmek ise ek kaynaklarla mümkün olabiliyor. Emeklilere yılda iki defa verilen emekli bayram ikramiyeleri bu ek kaynakların en önemlilerinden birisi oluyor. Emekli bayram ikramiyelerine dair son dakika gelişmelerini ve kulislere yansıyan yeni bilgileri milyonlarca emekli merak ediyor. Emekli bayram ikramiyelerine zam olacak mı? 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ENFLASYON KARŞISINDA SIFIRLANDI!

Emekli bayram ikramiyeleri yüksek enflasyon karşısında iyice eridi. En düşük emekli maaşının 3.500 TL olduğu dönemde emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL olarak ödeniyordu. Şimdi en düşük emekli maaşı yetersiz olsa da 5.500 TL'ye yükseldi ama emekli bayram ikramiyeleri hakkında bir zam kararı alınmadı. Emekliler hükümetin bu zam kararını almasını büyük bir merakla bekliyorlar. Emekli bayram ikramiyeleri hakkında kulislere bazı bilgiler yansımaya başladı. 

ZAM YAPILACAK MI?

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında zam iddiaları kulislerde yer alıyor. Yapılacak olan seçimlerin öncesinde emeklilere bir jest yapmaya hazırlanan hükümetin bu jestinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Nisan ayında açıklanacağı iddia ediliyor. Yine bu kulislere yansıyan bilgilere göre emekli bayram ikramiyelerine yüzde 40 oranında zam uygulanacak. Şu anda 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi bu zamla 440 TL artarak 1.540 TL'ye yükselecek. Ramazan ve kurban bayramlarının öncesinde emekliler böylece toplamda 3.080 TL ödeme alacaklar. Bu konuda henüz resmi açıklama yapılmazken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri için net bir zaman açıklanmadı. Ancak Nisan ayının 15'inde bu ödemelerin yapılması çok kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor. Ramazan Bayramı'nın hemen öncesinde emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyeleri hesaplara zamlı olarak yatacak. Böylece emeklilere küçük de olsa bir jest yapılacak. Bu ödemelerin üzerinden bir ay geçmeden ise Türkiye seçime gidecek. Bu seçim için emeklilerin gönlü kazanmak isteyen hükümetin böyle bir planlama yaptığı kulislerde konuşuluyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAKLAR MI?

EYT'liler için emekli bayram ikramiyesi ayrıntısı da merak ediliyor. Buna göre Ramazan ayında ödenecek olan emekli bayram ikramiyesi Nisan ayında hesaplara yatacak. Dolayısıyla EYT'lilerin bu ikramiyeyi alabilmeleri için emekli maaşlarının hesaplanmaya başlamış olması gerekecek. bunun için de emeklilik başvurusunun Mart ayında yapılması gerekiyor. Nisan ayında emeklilik başvurusu yapacak EYT'liler Ramazan bayramı öncesi verilecek emekli bayram ikramiyesini alma hakkı elde edemeyecekler.