Emeklilere bayram ikramiyesi jesti! Kulislerde 4.400 TL bombası patladı!

Emeklilere dini bayramlar öncesinde ödenen emekli bayram ikramiyelerinde 2023 zammı merak edilirken AK Parti'den zam sinyali veren bir açıklama yapıldı. Emekliler 2023'te ne kadar bayram ikramiyesi alacaklar?
Emeklilere bayram ikramiyesi jesti! Kulislerde 4.400 TL bombası patladı!

Yüksek enflasyondan dolayı yüzde 30 emekli zammı yavaş yavaş etkisini kaybederken emekliler bayram ikramiyelerine dair bekleyişe geçtiler. Emeklilere ek gelir olan bayram ikramiyelerine dair kulislerde bilgiler dolaşmaya başlarken AK Parti'den de zam sinyalleri geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir açıklama yaparak emekli bayram ikramiyelerine dair zam yapılacağına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karar alabileceğini söyledi. 

İLK DEFA 2018 YILINDA ÖDENDİ!

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarının hemen öncesinde ödenen emekli bayram ikramiyelerinin geçmişi uzun yıllara dayanmıyor. İlk defa bu ikramiyeler emeklilere 2018 yılında ödenmeye başlandı. Emeklilerin ek ödemesi olan bayram ikramiyeleri o dönem 1.000 TL olarak hesaplara yatmıştı. Emekliler her iki bayram öncesi de 1.000'er TL ödeme alabildiler.

ZAM BİR SİSTEME BAĞLI DEĞİL!

Emekli bayram ikramiyeleri herhangi bir zam sistemine tabi değil. Tamamen hükümetin inisiyatifinde bulunan bu bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair bir zorunluluk bulunmuyor. Bunun için de 2018 yılı ile 2022 yılları arasında emekli bayram ikramiyelerine herhangi bir zam yapılmadı. Emekliler bu süreçte 1.000 TL bayram ikramiyesi almaya devam ettiler. Yüksek enflasyon, kamuoyu beklentisi gibi gerekçelerle emekli bayram ikramiyelerine 2022 yılında zam yapılması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bu zam kararı ile emekli bayram ikramiyelerine yüzde 10 zam yapılarak 1.000 TL'den 1.100 TL'ye çıkarıldı.

YENİ ZAM SİNYALİ!

Emeklilerin bayram ikramiyelerine dair AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir açıklama yaparak, "Emeklilerimize yüzde 30 maaş zammı verildi ve bunu da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Günü geldiğinde emekli bayram ikramiyeleri hakkında da gereken karar verilir. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar iradesini emekli, memur, işçi, esnaf ayrımı yapmaksızın bu millet için kullanmıştır ve yine de kullanacaktır." dedi. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2023 KAÇ TL OALCAK?

Emekli bayram ikramiyesine zam yapılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor ve kulislerde de rakamlar konuşulmaya başlandı. 14 Mayıs tarihinde seçim yapılacak olması ve bu tarihin Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı'nın tam arasına denk gelmesiyle emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılarak seçimlere öyle gidileceğinin planlandığı iddia edildi. Bu iddialara göre emekli bayram ikramiyelerine yüzde 100 zam yapılması üzerinde çalışma yapılıyor. Bu durumda 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.200 TL'ye çıkacak ve emekliler 2023 yılında iki bayram ikramiyesi toplamında 4.400 TL ödeme alabilecekler.