Emeklilere çifte bayram ettirecek rakam sızdırıldı! Emekliye bayram ikramiyesi için rekor zam beklentisi

Milyonlarca emeklinin yaşadığı ekonomik sıkıntıda en büyük destekçisi maaş promosyonu ve emekliye bayram ikramiyesi olarak öne çıkmıştı. Bayram ikramiyesi için yeni zam beklentisi sızdırıldı.
Emeklilere çifte bayram ettirecek rakam sızdırıldı! Emekliye bayram ikramiyesi için rekor zam beklentisi

Emeklilere çifte bayram ettirecek rakam sızdırıldı! Emekliye bayram ikramiyesi için rekor zam beklentisi - Ekonomik olarak yaşanan sıkıntılı günlerin en çok etkilediği kesimin başında emekliler yer alıyordu. Emeklinin 2023 maaş zammı yüzde 30 ile beklentilerin altında kalırken gözler emekliye maaş promosyonu ve bayram ikramiyesi rakamına çevrilmişti. 

Kamu bankaları ne yazık ki bir kere daha SGK tarafından açıklanan en düşük promosyon rakamlarını ödeme kararı aldıklarını açıklarken en yüksek emekli maaşı promosyonu olarak 5 bin TL rakamını açıklamıştı. Özel bankalar arasında ise yaşanan rekabetin dozajı düşerken ödenecek olan rakam ek promosyon rakamları ve taahhütler ile 8 bin 500 TL seviyesine çıkartılmıştı. 

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ 2023 İÇİN REKOR ZAM TAHMİNİ AÇIKLANDI! 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında ertelenmesi gündeme gelen seçimin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı bir kere daha Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklama sonrasında hükümetin seçim öncesinde düşen oy oranlarını arttırmak amacı ile bir kere daha maaş zammı ve emeklilere ek iyileştirme seçeneklerini devreye sokacağı iddia edildi. 

AK Parti'ye yakın gazeteciler tarafından Ankara kulislerinden elde edilen ilk bilgilere göre emekliye bayram ikramiyesi öncesi yeni zam hazırlığı olduğu ifade edilmişti. Açıklanan ilk kulis bilgilerine göre emekliye bayram ikramiyesi için rekor zam beklentisi oluştu. Emeklilerin maaş promosyonu için ilk olarak yapılan açıklama ile bin TL ödeme yapılmaya başlanmıştı. 

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK, 2023 RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilere bayram ikramiyesi için ilk ödeme Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak ödenecek. Ramazan Bayramı bu sene 21 Nisan 2023 tarihine denk gelirken ödemenin en geç 17 Nisan 2023 Pazartesi günü başlaması ve emekli tahsis numarasının son numarasına göre 21 Nisan tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. 

AK Parti kulislerine düşen ilk bilgiye göre bayram ikramiyesinin en düşük emekli maaşına endeksleneceği ifade edildi. Böylelikle rakam 5 bin 500 TL olarak ödenecek. Ramazan Bayramı için 2 bin 250 TL ve Kurban Bayramı için 2 bin 250 TL olmak üzere toplamda 5 bin 500 TL ödeme yapılacak.