Emeklilere erken ödeme! Maaşlar ve ikramiyeler hangi gün yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada emeklilerin Haziran ayı maaşları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde birlikte ödeneceğini duyurdu. Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?
Emeklilere erken ödeme! Maaşlar ve ikramiyeler hangi  gün yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantısının ardından emeklilere müjde verdiğini belirterek emekli maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleri ile beraber yatacağını açıkladı. Bu açıklama üzerine yaklaşık 15 milyon emekli tarafından maaşlar ile bayram ikramiyelerinin ayın hangi günü hesaplara yatacağı merak edilmeye başlandı. Emeklilerin Haziran maaşları ayın kaçında ödenecek?

EMEKLİ MAAŞLARI VE BAYRAM İKRAMİYELERİNİN NE ZAMAN ÖDENECEĞİ BELLİ OLDU MU?

Emekli maaşları ile bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu açıklamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor. Ancak geçmiş bayramlarda yapılan ödemeler dikkate alındığında bu ödemelerin ne zaman olabileceğine dair bazı sonuçlara ulaşılabiliyor.

Bağkur emeklileri maaşlarını ayın 25’i ile 28’i arasında alıyorlar. Memur emeklilerinin maaşları ise her ayın 1’i ile 5’i arasında ödeniyor. SSK emeklilerinin emekli maaşlarını aldıkları günler ayın 17’sinden başlayıp 26’sına kadar sürüyor. Son gelişmeye göre SSK ve Bağkur emeklileri Haziran ayında alacakları maaşları erken bir tarihte alabilecekler. Memur emeklileri ise Temmuz maaşlarını Kurban Bayramı’ndan önce alacaklar.

MAAŞLAR VE İKRAMİYELERİN YATACAĞI GÜNLER!

Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran’da başlayacak ve 26 Haziran ile 27 Haziran da resmi tatil olarak ilan edildi. Bundan dolayı emekli maaşları ile emekli bayram ikramiyelerinin bu tarihlerden önce emeklilerin banka hesaplarına yatması gerekecek. Bunun için de SSK’lıların ödemelerinin e 17 Haziran ile 21 Haziran arasındaki 5 günde yapılması mümkün olacak. Bağkur emeklileri ise ödemelerini 22 Haziran tarihinde alabilecekler. Memur emeklilerine ödenecek olan Temmuz maaşı ile emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih için 23 Haziran’ın belirlenmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor.

EYT’LİLERE DE ÖDEMELERİ YAPILACAK!

Maaş ödeme gününe kadar emeklilik işlemleri tamamlanarak emekli aylıkları bağlanan EYT’liler diğer emekliler gibi maaşlarını ve ikramiyelerini alabilecekler. İşlemleri tamamlanmamış olan emekliler için ise ödemelerin yapılabilmesi için emekli aylıklarının bağlanması gerekiyor. Bu EYT’liler Kurban Bayramı’ndan sonra emekli maaşları bağlandığında tüm geçmiş dönem alacaklarını eksiksiz bir şekilde tahsil edebilecekler.