Emeklilere kötü sürpriz! Sosyal güvenlik uzmanı açıkladı, zam yapılmayacak mı?

Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair büyük bir beklenti oluşurken bu beklentiye dair çarpıcı bir değerlendirme yapıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş emeklilerin beklentiye girmemelerini söyledi.
Emeklilere kötü sürpriz! Sosyal güvenlik uzmanı açıkladı, zam yapılmayacak mı?

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyelerine bir zam daha yapılabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından emekliler bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair beklenti içerisine girdiler. Hatta emekli bayram ikramiyelerinin 3.000 TL’ye çıkarılabileceği iddia edildi. Yalnız artık emekli bayram ikramiyelerinde eğilim tamamen değişti.

MEHMET ŞİMŞEK ETKİSİ!

Türkiye ekonomisinin özellikle son 2 yıldır kötü bir şekilde yönetildiği biliniyor. Bunu büyük umutlarla göreve getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de “rasyonel politikalara dönmemiz gerek” diyerek ifade ederken bu süreçte vatandaşları etkileyecek önemli ekonomik gelişmeler meydana gelecek. Kamu maliyesinde tasarruf ve disipline önem veren bir isim olarak bilinen Mehmet Şimşek’in döneminde artık emekliler, memurlar ve ücretlilerin yüksek oranlarda zamlar almaları en azında bir süreliğine oldukça zor olacak. Bu durumdan emekli bayram ikramiyelerinin de etkilenmesi bekleniliyor.

ZAM YAPILMAYABİLİR

Emekli bayram ikramiyeleri hakkında bir değerlendirme yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, “Emekli vatandaşlarımız bu söyleyeceklerime kızabilirler. Kurban bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayabilir. Emekli bayram ikramiyeleri ilk defa 2018’de verildi ve o dönem 1.000 TL olarak ödendi. O tarihten 2022’ye kadar herhangi bir zam yapılmadı. 2022’de yüzde 10 zam yapılıp 1.100 TL’ye yükseltildi. Bu yıl da yüzde 82 oranında zam ile emekli bayram ikramiyesi 2.000 TL oldu.

Emekli bayram ikramiyesinin artışına dair yasal herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Bu artışlar tamamen keyfiyetten yapılıyor. Şu anda bayram ikramiyelerinin artışına dair bir beklenti var. Ancak ben emekli vatandaşlarımıza çok büyük bir beklenti içerisine girmemelerini öneriyorum. Bu zam yapılmayabilir buna güvenerek hareket ederlerse zor durumda kalabilirler. Onlar önlerini kış tutsunlar bahar gelirse güzel olur.” dedi.

KABİNE TOPLANTISI BEKLENİYOR!

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yarın yapılacak olan kabine toplantısından bir karar çıkmasına dair beklenti var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın akşam yapacağı açıklamalar bu açıdan tüm emeklilerce büyük bir ilgiyle takip edilecek.