Emeklilere Nisan'da 2.500 TL ek ödeme! Hesaplara maaştan ayrı yatacak!

Emekliler için yapılacak yeni ödemeler merakla araştırılmaya devam ediliyor. Bu konuda yeni gelişmeler yaşanırken Ankara kulisleri hareketlendi. İddiaya göre emekliler Nisan ayında maaşlarından ayrı 2.500 TL alacaklar.
Emeklilere Nisan'da 2.500 TL ek ödeme! Hesaplara maaştan ayrı yatacak!

Emeklilere ocak ayında yapılan maaş zammı geçim sıkıntısını çözemedi. bunun üzerine ek gelirlere yönelik beklentiler de yükseldi. Emeklilerin en büyük ek gelir kalemlerinden birisi de bayram ikramiyeleri oluyor. Emekli bayram ikramiyelerine dair önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı. Özellikle Ankara kulislerinde oldukça çarpıcı iddialar gündeme gelmeye başladı. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMLANACAK!

Emekli bayram ikramiyeleri emeklilere devlet tarafından ilk defa 2018 yılında ödenen bir ek ödeme olarak biliniyor. Bu ikramiyeler emekliler her dini bayram öncesinde yılda iki defa veriliyor. Ancak emekli bayram ikramiyeleri konusunda yıllardır bir zam kaosu yaşanıyor. 3 yıl 1.000 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerine sadece bir defa zam yapıldı. O da geçen sene uygulandı ve emekli bayram ikramiyeleri 1.000 TL'den 1.100 TL'ye çıkarıldı. 

Emekliler hükümetten bayram ikramiyelerine düzenli bir zam uygulanmasını talep ediyorlar ama bu henüz karşılanmadı. Zam konusunda inisiyatif tamamen hükümette bulunuyor. Yasal olarak zam yapma zorunluluğu olmayan emekli bayram ikramiyeleri bu yıl ayrı bir öneme sahip olacak. Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidecek ve gelecek dönem Türkiye'yi yönetecek Cumhurbaşkanını seçecek. Tam da bu seçimin hemen öncesinde Nisan ayında emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. 1.000 TL'lik bayram ikramiyeleri yüksek enflasyonla komik bir tutar haline gelirken zam kaçınılmaz hale geldi. 

SGK tarafından yapılan son açıklamaya göre Türkiye'de 13,9 milyon emekli vatandaş bulunuyor. Bunlara EYT'lilerin de eklenmesiyle rakam 16 milyonu geçecek. Aileleri de hesaba katılınca emeklilerin çok yüksek bir oy potansiyelleri olduğu görülüyor. Bu potansiyeli yanına çekmek isteyecek olan hükümetin emekli bayram ikramiyesine hatırı sayılır bir zam yaparak seçim öncesinde emeklilere jest yapılacağı kulislerde iddia edilmeye başlandı. 

NİSAN AYINDA 2.500 TL!

Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan zam ile alakalı resmi açıklama henüz yapılmadı. Ancak AK Parti'nin üst düzey isimleri zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekeni yapacağını dile getiriyorlar. Kulislere yansıyan bilgilere göre emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL'den 2.500 TL'ye yükseltilecek ve ilk zamlı ikramiye de Nisan ayı içerisinde Ramazan Bayramı'nın hemen öncesinde emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak.