Emeklilere promosyon sürprizi! Özel bankalar imzayı attı emekli promosyonu rekor kırdı

EYT'de emeklilik başvurusu işlemlerinin başlaması ile promosyon yarışı hızlanırken özel bankalar ödedikleri rakamı arttırdı. İşte emeklilere, EYT'lilere en yüksek promosyon veren bankalar...
Emeklilere promosyon sürprizi! Özel bankalar imzayı attı emekli promosyonu rekor kırdı

Emeklilere promosyon sürprizi! Özel bankalar imzayı attı emekli promosyonu rekor kırdı - Bankaların emekli maaşı promosyonu yarışı tüm hızı ile devam ederken EYT'lilerin emeklilik başvurularının başlaması ile bankaların ödemiş oldukları rakamlar bir kere daha arttırıldı. 

EYT ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin ilk etapta hemen emekli olması beklenirken kademeli olarak ise 5 milyon kişinin emeklilik başvurusu yapabileceği belirtilmişti. EYT'lilerin emeklilik başvuru işlemleri emekli maaş müşterisi kapma yarışına kapılan bankalar promosyonda muslukları bir kere daha açmıştı. 

EMEKLİLERE MAAŞ PROMOSYONU İÇİN EN YÜSKEK TEKLİF KAÇ TL OLDU?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT kanun teklifinin meclisten geçirilmesi ve onaylanmasının ardından gözler bankaların emekli promosyonu tekliflerine çevrilmişti. Beklendiği üzere özel bankalar bir kere daha birbirleri ile yarışa başlamış ve ödenen rakamlar yavaş yavaş arttırılmaya başlanmıştı. 

Konu hakkında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Ekonomist Muhammet Bayram "EYT'li vatandaşlarımız emeklilik dilekçesi vermek suretiyle emeklilik aylığı almaya hak kazanıyorlar. Bununla birlikte emeklilik başvurularında emeklilik maaşını alacakları banka bilgilerini giriyorlar. Biz de vatandaşlarımızı uyarmıştık. Öncelik olarak bankalara gidip promosyon pazarlığı yapın, kim ne kadar yüksek promosyon verirse o bankayla anlaşın demiştik.

E-devlet üzerinden yapılan başvuruda buna dikkat edin demiştik. Şu anda 15 bin liraya kadar promosyon ödemeleri söz konusu. Merkez Bankası'nın bankalara getirmiş olduğu regülasyonlarla beraber döviz mevduatının TL mevduatını geçmesiyle birlikte bankalar ekstra maliyetlere katlanıyorlar. Ekstra devlet tahvili almak, zorunlu karşılık ayırmak durumunda kalıyorlar" diyerek bankaların şu anda mevduata muhtaç olduklarını ve bu nedenle emekli maaş promosyonu rakamlarında artış yaşandığını dile getirdi.