Emeklilere yeni zam sürprizi! Meclis onaylarsa emekli maaşına 1.000 TL ek zam teklifi geldi

Emekli maaşına yeni zam için AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi meclise sunulurken söz konusu teklifin yarın itibari ile komisyona gelmesi bekleniyordu.
Emeklilere yeni zam sürprizi! Meclis onaylarsa emekli maaşına 1.000 TL ek zam teklifi geldi

Emeklilere yeni zam sürprizi! Meclis onaylarsa emekli maaşına 1.000 TL ek zam teklifi geldi - Milyonlarca emekli ekonomik zorluklarla mücadele ederken düşük kalan emekli maaşları büyük tepki çekmişti. 

Emekliler yoğun bir şekilde hükümete seslerini duyurmaya çalışırken en düşük emekli maaşı için beklenen zam müjdesi sonunda gelmişti. AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi meclise sunulurken gelen zammın sadece en düşük emekli aylığı ile sınırlı tutulması tepki çekmişti. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Geride bıraktığımız hafta içerisinde ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılmış "Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim.

İnanıyorum ki emeklilerin beklediği onları daha rahat nefes alacak bugünkü tahribatın ekonomideki daha koruyacak önerilerimizin de Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır" diyerek zam sinyali vermişti. 

 Aynı akşam canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" diyerek maaş zammını resmileştirmişti. 

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM GELECEK Mİ, YENİ ZAM 2023 VAR MI?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamasında "27.03.2023 (yarın) TBMM Plan Bütçe Komisyonunda 18 maddelik kanun teklifi görüşülecek, Emeklilere bayram ikramiyesi 1.100 TL'den 2.000 TL'ye, En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının 5.500 TL'den 7.500TL'ye çıkartılması görüşülecek. Muhalefet en düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkartılması ve artış oranın tüm emeklilere yansıtılmasını isteyecek... Takipteyiz" diyerek bin TL'lik ek zam teklifi yapılacağını duyurdu.