Emre Alkin'den dolarda Aralık dejavusu ile 1 dolar 10 TL olur mu sorusuna yanıt! KKM benzeri sihirli bir dokunuş ile kur tepetaklak olabilir

Dolar kuru bir kere daha FED rüzgarını arkasına alarak yükselişe geçerken 18.65 TL seviyesine ulaşmıştı. Dolar kurunda yaşanan dalgalanma sonrasında 2023 beklentileri merak konusu olmuştu. Dolarda yine bir Aralık operasyonu sorusu gündeme geldi.
Emre Alkin'den dolarda Aralık dejavusu ile 1 dolar 10 TL olur mu sorusuna yanıt! KKM benzeri sihirli bir dokunuş ile kur tepetaklak olabilir

Ekonomi profesörü Emre Alkin'den 1 dolar 10 TL olur mu sorusuna yanıt! KKM benzeri sihirli bir dokunuş ile kur yine tepetaklak olabilir... Dolar kuru bir kere daha 19 TL seviyesine doğru yükselişe geçerken dolarda dejavu senaryosu bir kere daha gündeme geldi. Kurda yaşanan dalgalanma ile gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilirken kura yeni müdahale olup olmayacağı merak konusu oldu. 

Hatırlanacağı üzere 2021 senesinin son çeyreğinde de dolar kurunda yükseliş yaşanmış, dolar kuru yaşanan sert yükseliş ile bir anda rekora koşmuştu. Dolar o tarihte de 16 lirayı aşmış, kurda yaşanan aşırı değerlenme ekonomi üzerinde büyük baskı oluşturmuştu. 21 Aralık 2021 tarihinde yapılan kabine toplantısı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur Korumalı Mevduat Hesabını açıklamış ve dolar kuru bir anda tepetaklak olarak 11 liranın altına düşerek tarihi değer kaybı yaşamıştı. 

DOLAR KURUNDA ARALIK DEJAVUSU YAŞANIR MI?

Dolar kurunda yıl sonunda yine benzer bir senaryo yaşanırken dolar kurunun bir kere daha 19 TL seviyesine koşması ile süper bono söylentileri bir kere daha gündeme taşındı. Özellikle de dolar kurunun son dönemde yine sert yükseliş hareketleri göstermesi ile dolara yeni müdahale tartışmaları bir kere daha alevlendi. 

Konu hakkında bir değerlendirmede ünlü ekonomi profesörü Emre Alkin tarafından yapıldı. Alkin öncelikle ekonomistlerin dolar kuru tahmininde bulunmasına karşı olduğunu belirterek "Öncelikle ben bir ekonomist olarak dolar kuru tahmini yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü bizler ekonomist olarak senaryoya uygun reçeteler yazmakla mükellefiz. Ancak bugün dolar kuru 10 TL olur mu, yine bu seviyeye düşer mi diye bakmak zorunda kaldım. 

1 DOLAR 10 TL OLUR MU, HÜKÜMET DOLAR KURUNA MÜDAHALE EDER Mİ, DOLARA MÜDAHELE EDİLECEK Mİ?

KKM açıklamasından sonra 1 dolar 16 TL seviyesinden 11 TL seviyesine çekilmişti. Kur 12 ay sonra bugün yine aynı seviyelere çıktı. Yepyeni bir enstrüman açıklanır ve sihirli bir dokunuş yapılırsa kur bir kere daha 10 TL seviyesi olması zayıf olsa da yine de sert düşüş yaşar. Ancak döviz rezervleri bu kadar düşükken ve doları olanların yüksekten satayım düşükten alayım hareketi riski varken biraz zor" değerlendirmesinde bulundu. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ünlü ekonomist Emre Alkin tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.