En düşük memur maaşı 17.000 TL olacak tartışması! AK Parti'den açıklama yapıldı!

En düşük memur maaşının net 17.000 TL olacağının iddia edilmesinin ardından AK Parti’den açıklama geldi. Temmuz ayında yapılacak olan memur zammı ile en düşük memur maaşı net olarak kaç TL’ye yükselecek?
En düşük memur maaşı 17.000 TL olacak tartışması! AK Parti'den açıklama yapıldı!

Türkiye’de en düşük memur maaşına yapılacak zamma dair tartışmalar alevlendi. A Haber’de açıklamalarda bulunan çalışma ekonomisti Muhammet Bayram en düşük memur maaşının net 17.000 TL olacağını ifade etmesi ile büyük tartışmaların fitili alevlendi. Bu açıklamanın ardından Muhammet Bayram yanlış ifade ettiğini söylese de memurlar maaş zamlarının net mi yoksa brüt mü söylendiği şeklinde bir kaygıya kapıldılar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI!

14 Mayıs seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçilerine yapılan yüzde 45 maaş zammının ardından memurlara da müjde vermişti. Yaptığı konuşma ile en düşük memur maaşının 22.000 TL’ye çıkacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan memurları memnun etmişti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da TRT Haber’de katıldığı bir canlı yayında 22.000 TL’lik maaş zammının brüt değil net olacağını belirtmişti.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ AÇIKLAMA YAPTI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Temmuz ayında en düşük memur maaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 Bin TL olacaktır. Bir yayın sırasında en düşük memur maaşı için 22 Bin TL'nin brüt tutar olacağını dile getiren çalışma ekonomisti Muhammet Bayram, bunu sehven söylediğini belirterek Temmuz ayında en düşük memur maaşının net 22 Bin TL olacağı düzeltmesini yapmıştır" denildi.

DİL SÜRÇMESİ AÇIKLAMASI YAPTI!

En düşük memur maaşının net 17.000 TL olacağını ifade eden Muhammet Bayram ise ek bir açıklamada bulunarak, “Medyada bazı ifadeleriniz üzerinden kara propaganda yapılabiliyor. Bunlar sosyal medyada farklı yerlere de çekilebiliyor. Sayın Cumhurbaşkanı yapmış olduğu açıklamada en düşük memur maaşını net 22.000 TL olarak ifade etmiştir. Bizde de canlı yayında dil sürçmesinden dolayı net 17.000 TL, brüt 22 Bin TL dedik. Tamamen bir dil sürçmesi olmuştur. En düşük memur maaşı net 22.000 TL olacaktır.” dedi.

Yaşanan en düşük memur maaşı tartışmalarına son noktayı ise AK Parti koydu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bir açıklama yaparak, “En düşük memur maaşı için alınan karar bellidir. 22.000 TL brüt tutar değil net tutardır. Brüt tutar daha fazladır.” dedi.