En ucuz sıfır araba değişti! Yeni model ve yeni fiyat açıklandı!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında oldukça köklü bir değişiklik yaşandı. En ucuz sıfır kilometre otomobilin markası değişti ve yeni fiyat belli oldu. Türkiye’de en ucuz sıfır araba kaç TL oldu?
En ucuz sıfır araba değişti! Yeni model ve yeni fiyat açıklandı!

Türkiye otomobil piyasasında artan maliyetler zamma dönüşünce bazı köklü değişiklikler yaşanmaya başkandı. Mayıs ayı fiyatlarına göre fiyatı 500.000 TL’nin altında olan sadece iki model araç bulunuyordu. Haziran zammı ile beraber artık 500.000 TL’nin altında sıfır kilometre otomobil kalmadı. En ucuz iki modelden birisi için de ilgili firma satışları durdurma kararı aldı.

HYUNDAİ i10 İÇİN SATIŞI DURDURMA KARARI!

Türkiye’nin en ucuz sıfır kilometre otomobili Hyundai i10 olmuştu. Bu aracın Türkiye’de üretiliyor olmasından dolayı uygun fiyatla satışı mümkün oluyordu. Ancak artan fiyatlarla beraber piyasa şartları da değişti. Mayıs ayında 445.000 TL fiyatla satılan Hyundai i10 için Haziran ayında şartlar değişti. Firma tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da Haziran zammı eklenince Hyundai i10 için ÖTV matrah dilimi değişti. Haliyle fiyatı normalin üzerinde zamlandı. Bu durumda Hyundai i20 fiyatına yaklaşan i10’u firma fiyat listesinden çıkardı. Hyundai i10 için Haziran fiyatına dair bir açıklama henüz yapılmadı. Hyundai firması i10 modeli için bir açıklama da yapmadı. Ancak bu gelişme Türkiye’nin en ucuz sıfır otomobili unvanında değişikliğe neden oldu.

EN UCUZ SIFIR OTOMOBİL FİAT EGEA SEDAN!

Türkiye’nin en ucuz sıfır arabalarından birisi de Fiat Egea Sedan’dı. Haziran zammının eklenmesi ile beraber Fiat Egea Sedan’ın yeni fiyatı 524.900 TL olarak bildirildi. Bu aynı zamanda Türkiye’nin en ucuz sıfır kilometre otomobilinin fiyatı oldu. Bu fiyatın altında şu anda markaların herhangi birisinde sıfır kilometre otomobil bulunmuyor. Araç satın alacaklar en az bu tutarı göze almak zorunda kalacaklar.

RENAULT CLİO BİR ZAMANLARIN UCUZ OTOMOBİLİYDİ

Renault da Türkiye’de yüksek piyasa potansiyeline sahip firmalardan birisi olarak ucuz otomobillerle adından sık sık söz ettiriyordu. Ancak artan maliyetler bu durumu değiştirdi. Renault’un ucuz otomobili olarak bilinen Renault Clio’nun fiyatı 609.000 TL’ye yükseldi.

Yine Renault’un ucuz modellerinden olan Renault Taliant için de 600.000 TL fiyat açıklandı. Diğer firmaların alt segment araçlarının fiyatları ise Opel Corsa 641.900 TL, Totoya Yaris 849.000 TL, Citroen C3 607.100 TL, Dacia Yeni Sandero Stepway 655.000 TL şeklinde ilan edildi.