ENAG Kasım 2022 enflasyon raporu yayımlandı!

TÜİK TEFE TÜFE Kasım ayı enflasyonu öncesi beklenen ENAG enflasyon raporu yayımlandı. ENAG Kasım enflasyon rakamını bakın yüzde kaç hesapladı!
ENAG Kasım 2022 enflasyon raporu yayımlandı!

Türkiye tüm dünyada enflasyonun en çok yükseldiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaya devam ederken TÜİK tarafından açıklanan rakamlar da tartışma konusu olmuştu. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi enflasyon raporu öncesinde bu nedenle ENAG tarafından açıklanacak olan rapor merak konusu olmuştu. 

Enflasyonu Araştırma Grubu ENAG tarafından açıklana rakamlar ile TÜİK tarafından açıklanacak olan iki enflasyon raporu arasındaki fark ne kadar olacak sorusu birazdan yanıt bulacak. ENAG enflasyon raporunu saat 09:30'da ilan ederken TÜİK ise resmi enflasyon rakamını saat 10:00'da ilan ediyor. ENAG kendi verileri üzerinden hesaplama yaparken resmi enflasyon rakamı ise TÜİK tarafından açıklanan rakam olarak kabul ediliyor. 

ENAG KASIM 2022 ENFLASYON RAPORU YAYIMLANDI! 

Kasım ayının beklenen enflasyon rakamlarını duyuran ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Kasım ayında yüzde 4,24 artış gösterdi. TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az aylık artış yüzde 0,08 ile Sağlık en fazla yükseliş ise yüzde 15,40 ile Giyim ve Ayakkabı kaleminde gerçekleşti. 

ENAG Kasım 2022 enflasyon raporu yayımlandı!

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, E-TÜFE'deki 12 aylık artış oranı yüzde 170.70 olarak gerçekleşti. Yılbaşından itibaren 11 Aylık (Ocak-Kasım) Artış : yüzde 125,43 olarak hesaplandı. Yani enflasyon rakamlarında yılın ilk 11 ayını kapsayan Ocak ve Kasım ayları arasındaki enflasyon toplamı yüzde 125,43 olarak gerçekleşti. TÜFE rakamlarındaki 12 aylık artış oranı ise yüzde 170,70 olarak hesaplandı.