Enflasyon dolar kurunu vuracak! Remzi Özdemir'den yeni fiyat tahmini!

Dolar kuru ve konut fiyatları hakkında bir değerlendirme yapan ünlü ekonomist Remzi Özdemir olası gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Dolar kuru ve konut fiyatları ne olur? Sosyal konut projesi ev fiyatlarını düşürür mü?
Enflasyon dolar kurunu vuracak! Remzi Özdemir'den yeni fiyat tahmini!

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Remzi Özdemir TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirerek dolar kuruna dair olası beklentilerini açıkladı. Ayrıca ünlü ekonomist TOKİ tarafından yapılacağı açıklanan sosyal konut projesinin konut piyasasına ne şekilde yansıyacağına dair de değerlendirme yaptı.

ENFLASYON DOLAR KURUNU VURACAK?

Enflasyon rakamlarının dolar kurunu vuracağını söyleyen Remzi Özdemir, “Bu enflasyon rakamları doları vuracak. Sen Türk lirasını değersizleştirip yabancı parayı da arka kapı operasyonları ile dengelemeye çalışıyorsun. Normal koşullarda senin para biriminin değer kaybetmesi gerekiyor ki cari açığın bir dengeye otursun. Çin gibi ülkeler neden paralarını değersizleştirmek isterler. İşte bu yüzden yaparlar. Enflasyon yükseldikçe senin paran değer yitirir. Sen ister izin ver, ister izin verme git arka kapıdan operasyon yap dolar yüne yükselir.” dedi.

SOSYAL KONUT PROJESİ KONUT FİYATLARINI DÜŞÜRÜR MÜ?

Sosyal konut projesine dair bir değerlendirme yapan Remzi Özdemir, “Sosyal konut projesi gerçekten yapılabilirse konut fiyatlarında ve kira fiyatlarında ciddi bir düşüş olacaktır. Bu proje elbette kısa sürede yapılacak bir şey değil. An az 5 yıl süresi olacak. Piyasaya etkisi ondan sonra olacaktır. TOKİ bugüne kadar son 3 yılda 300 bin konut yapmış. Bugün TOKİ’nin devam eden 144 bin konutluk projesi var. Dar gelirliye bu konutları nerede yapacaklar. İstanbul’da oturanlar için Tekirdağ yakınlarında yapabilirler. Cumhurbaşkanı bu projeyi açıklayacaktı ama açıklayamadı. Çünkü böyle bir proje yok. TOKİ tüm değerli arsalarını lüks konutlara harcadı. TOKİ’nin parası da yok. Bundan dolayı insanlar umutlanmasınlar. Bu enflasyon düşmediği sürece konut fiyatlarının düşmesi mümkün değil. Emlak piyasasında balon var. Ancak onlar düzeltme yaparlar.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU FİYAT TAHMİNİ!

Dolar kuru ile alakalı beklentisini açıklayan Remzi Özdemir, “Dolar kurunun yükseleceğini artık herkes biliyor. Mesele kurun ne hangi seviyelere çıkacağı! İşte bunu kestiremiyorlar. Cari açık bunda etkili olacak. Ancak durum hiç de parlak değil. En iyi ihtimali düşünsek dahi dolar kurunun yıl sonunda 20 TL – 21 TL seviyesinde olacağını bilmemiz gerek. Kötü ihtimallerden Allah vatandaşımızı korusun.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel düşünceleridir. Bu ifadelere bakarak yatırım kararı alınması önerilmez. Kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.