Enflasyona meydan okudu her şeyin fiyatı arttı 4 senedir bir tek ona kuruş zam gelmedi!

Türkiye son dönemde yükselen enflasyon oranı nedeni ile iğneden ipliğe pek çok ürüne gelen zam yağmuru ile karşı karşıya kalmıştı. 2023 senesine sayılı günler kala 4 senedir fiyatı değişmeyen tek ürün belli oldu!
Enflasyona meydan okudu her şeyin fiyatı arttı 4 senedir bir tek ona kuruş zam gelmedi!

İlk olarak pandemi sonrasında ise Rusya ve Ukrayna savaşı tüm küresel piyasalarda büyük bir ekonomik şok yaşanmasına neden olurken yaşan şok yüksek enflasyon olarak rakamlara da yansımıştı. Tüm dünya yükselen enflasyon oranları ile mücadele etmeye çalışırken Türkiye'de enflasyonun en çok yükseldiği ülkelerin başında yer almıştı. 

Yaşanan enflasyon ne yazık ki pek çok üründe artık nerede ise günlük zamlar yaşanmasına neden olurken vatandaş artık gelen zamları dahi sorgulamaz hale gelmişti. 2018 senesinde Rahip Brunson krizi ile başlayan ekonomik dalgalanma peşine patlak veren pandemi ve daha pandeminin yaraları sarılmadan başlayan Ukrayna Rusya savaşının dahi fiyatını değiştiremediği tek ürün belli oldu. 

HERŞEYE ZAM GELDİ BİR TEK ONUN FİYATI DEĞİŞMEDİ! 

Çevreyi korumak ve doğada her geçen gün artan plastik miktarını düşürmek adına AK Parti tarafından yapılan yasal düzenleme ile marketlerde paralı poşet uygulamasına geçilmişti. O dönem büyük tepki çeken ve bir sonraki seçimde AK Parti'nin oylarında yaşanan  düşüşün en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen paralı poşet uygulamasında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere paralı poşet fiyatı 25 kuruş olarak belirlenmişti. 

Aradan geçen uzun yıllar boyunca yükselen enflasyon oranları nedeni ile gıdadan giyime, arabadan konuta, kiralardan akaryakıt fiyatlarına kadar fiyatı değişmeyen hiçbir şey kalmazken fiyatı sabit olarak kalan tek üründe market poşeti oldu. Market poşeti hakkında marketler başvuru yaparak maliyetinin 1 TL olduğunu ve en az 75 kuruş olmasını talep etmişti. 

PARALI MARKET POŞETİ FİYATI 2023 YILINDA KAÇ TL OLACAK, ZAM GELECEK Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu hakkında dün yaptığı açıklamasında paralı market poşetinin satış fiyatının değişmeyeceğini ve 2023 yılında da 25 kuruş olarak satılacağını açıkladı. Böylelikle market poşeti 2019 senesinden bu yana fiyatı değişmeyen tek ürün olarak tarihe geçmiş oldu.