Erdoğan Aralık'ta bu iş bitecek demişti EYT öncesi SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı! 2023'te kim kaç TL maaş alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmaylarına verdiği talimat ile EYT'nin Aralık ayına kadar çözülmesini istemişti. Verilen talimat sonrasında emekli maaşı hesaplama ekranı SGK tarafından hizmete açıldı. Kim kaç TL maaş alacak belli oldu.
Erdoğan Aralık'ta bu iş bitecek demişti EYT öncesi SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı! 2023'te kim kaç TL maaş alacak?

Erdoğan Aralık'ta bu iş bitecek demişti EYT öncesi SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı! 2023'te kim kaç TL maaş alacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken son olarak hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih tartışmalarına noktayı koymuştu. 

Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklama ile EYT'de bazı teknik sorunlar olduğu, hizmet birleştirme işlemleri nedeni ile sorunlar yaşandığını, bu nedenle EYT'nin Ocak ayına sarkabileceğini dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkmenistan ziyareti öncesinde uçağa binmeden önce yaptığı açıklamasında EYT'yi Aralık ayı sonuna kadar gündemden çıkaracaklarını söylemişti. 

EYT EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI! SGK'DAN EYT'LİLER KAÇ TL EMEKLİ AYLIĞI ALACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika EYT açıklaması ile Ocak ihtimali masadan kalkarken gözler emekli olacak kişilerin alacakları maaşa çevrilmişti. EYT'de yeni yaş sınırı tartışmaları sürerken bir yandan da emekli olmayı bekleyen kişiler maaşlarını araştırmaya başlamıştı. e-Devlet üzerinden SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı. 

Erdoğan Aralık'ta bu iş bitecek demişti EYT öncesi SGK emekli maaşı hesaplama ekranı açıldı! 2023'te kim kaç TL maaş alacak?

Emekli maaşı almak isteyen kişiler için sorgulama ekranı e-Devlet üzerinden değil SGK GOV TR resmi internet sitesi üzerinden hizmet veriyor. Söz konusu uygulama ekranına ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ... Linki tıkladığınız anda açılan ekranda yukarıda yer alan bilgileri doldurarak sorgulama yapabilir ve emekli olduğunuzda alacağınız emekli aylığını öğrenebilirsiniz. 

 KİMLER EYT İLE EMEKLİ OLACAK, EYT'DE YENİ YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

EYT ile emekli olmak için gün sayan kişiler bir yandan emekli maaşlarını merak ederken bir yandan da EYT'de yeni yaş sınırı stresi yaşanmaya başlanmıştı. İlk olarak Beştepe'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma Bakanı Bilgin ve Hazine Bakanı Nebati tarafından yapılan üçlü zirve sonrasında yeni yaş şartı iddiaları gelmişti.

 Kadınlarda 46 yada 48, erkeklerde ise 48 ya da 50 yaş ile EYT'de yaş şartı olacağı iddia edilmiş ancak taraflardan resmi ir açıklama ya da yalanlanma yapılmamış, bu da soru işaretlerini arttırmıştı. Yaş şartı gelmemesi durumunda kadınlarda 5 bin prim günü ve 20 yıl, erkeklerde ise 5 bin 200 gün ve 25 yıl şartı ile emeklilik hakkı verilmesi bekleniyor.