Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Temmuz 2022 Evde bakım maaşı yatan iller

Devlet tarafından bakıma muhtaç kişiler için verilen evde bakım maaşı ne zaman yatacak merak konusu oldu. Son olarak asgari ücret zammıyla, evde bakım maaşı ücreti de artmıştı.
Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Temmuz 2022 Evde bakım maaşı yatan iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında evde bakım maaşlarının bayramdan önce hesaplara aktarılacağını duyurmuştu. Asgari ücret zammı ile evde bakım maaşı tutarı da artarken birçok kişi evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak 8 Temmuz 2022?

Kurban Bayramı’na sayılı saatler kala evde bakım maaşı ne zaman ödenecek sorusu gündeme geldi. Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların bayramda mağdur olmaması adına yaşlı ve engelli aylıklarının bayram öncesinde yatırılacağını açıklamıştı.

Evde bakım maaşı, illere göre her ayın 15’i ila 30’u arasında hesaplara yatırılıyor. Bu yıl Kurban Bayramı ise 9 Temmuz – 12 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor. Geçtiğimiz yıllarda evde bakım parası, bayram öncesinde hesaplara aktarılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında bu yıl da yine bayram öncesinde ödenmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım parasının 8 Temmuz günü içerisinde hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.

Evde bakım maaşı yatan iller Temmuz 2022

Evde bakım maaşının bayram öncesinde ödenmesi beklenirken, paranın yatıp yatmadığını öğrenmek için iki yöntem bulunmaktadır. Cep telefonu üzerinden kısa mesaj göndererek ya da e-Devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile sorgulama yapılabilmektedir. E-devlet sisteminde “ Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama “ sayfasına girilerek, evde bakım parasının ödenip ödenmediği sorgulanabiliyor. Bu işlem için yalnızca T.C kimlik numarası ve şifrenin bulunması yeterli oluyor.

Evde bakım maaşı ne kadar Temmuz 2022?

Asgari ücret zammı sonrasında 2 bin 706 lira olarak ödenen evde bakım maaşı ücreti,3 bin 340 liraya yükseltildi. Buna göre Temmuz ayından itibaren evde bakım maaşı 3 bin 340 lira olarak ödenecek.