EYT çıkmasını beklemeye gerek yok! Tek dilekçe ile binlerce lira tazminat alabilirsiniz!

Emeklilik için EYT düzenlemesini bekleyen milyonlarca çalışan için az bilinen tazminat hakkı ortaya çıktı. Şartları uyan EYT'liler tek dilekçe ile binlerce liralık tazminat ödemesi alabiliyorlar.
EYT çıkmasını beklemeye gerek yok! Tek dilekçe ile binlerce lira tazminat alabilirsiniz!

Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesinin çıkmasını beklerken bazı haklarından da habersizler. EYT'liler yaş şartları dolmadığı için çalışmaya devam etmek zorunda kalabiliyorlar. Emekli maaşına bağlanana kadar insanlar geçimlerini bu şekilde sürdürüyorlar. Ancak bu durum bazı kullanılabilir hakların göz ardı edilmesine neden oluyor. Bunlardan birisi de kıdem tazminatı oluyor. Çok sayıda çalışan kıdem tazminatı alma hakkı varken bu hakkı bilgi eksikliğinden dolayı kullanamıyorlar. 

YAŞ HARÇ TÜM ŞARTLAR TAMAMLANMALI

Çalışma hayatının bir gerçeği olan kıdem tazminatına ilişkin bazı detay bilgiler merak ediliyor. Kıdem tazminatı alabilmek için kendi isteği dışında işten ayrılmak şart değil. Eğer bir çalışan emekli olabilmek için yaş şartı hariç diğer şartları tamamlamış ise işvereninden kıdem tazminatını alma hakkı bulunmaktadır. Bu durumdaki bir çalışan EYT beklemeden, emekli olmadan dahi kıdem tazminatını işvereninden alabiliyor.

TEK DİLEKÇE İLE BAŞVURU

Emeklilik şartları içerisinde yer alan sigortalılık süresi ve prim gün sayısı şartlarını karşılayanların tek sorunları yaş şartı kalıyor. Bu durumda olan çalışanlar kıdem tazminatlarını almak için emekli olmayı beklemeden SGK'ya başvurup emekli olmak için yaş hariç tüm şartları tamamladığına dair belge almalıdır. Bu belgeyi aldıktan sonra işverenine bir dilekçe ile başvuran çalışan kıdem tazminatının kendisine ödenmesini talep etmektedir. İşveren ise tamamen yasal olan bu talebe olumsuz yanıt verme hakkına sahip değildir. 

ÖDEME HEMEN YAPILIR!

İşverenine kıdem tazminatı için başvuran çalışan hemen ödemeleri alabilmektedir. Kıdem tazminatı alındıktan sonra çalışanın çalışmaya devam edip etmeyeceği kendisinin bileceği bir iştir. Dilerse ve işvereni ile anlaşırsa çalışmaya devam edebilen çalışan bir başka iş yerinde de çalışmaya bailayabilir. Kıdem tazminatını almak buna engel değildir.