EYT onlara da emeklilik kapısını açtı! 3600 günden kadınlarda 50 erkeklerde 55 yaş şartı ile kısmi emeklilik piyangosu

EYT için artık son düzlüğe girilirken meclis tarafından bugün yasa teklifinin gündeme alınarak onaylanması bekleniyor. EYT ile kısmı emeklilik için de bir fırsatın doğması bekleniyor. İşte o düzenleme!
EYT onlara da emeklilik kapısını açtı! 3600 günden kadınlarda 50 erkeklerde 55 yaş şartı ile kısmi emeklilik piyangosu

EYT onlara da emeklilik kapısını açtı! 3600 günden kadınlarda 50 erkeklerde 55 yaş şartı ile kısmi emeklilik piyangosu - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için geri sayım başlarken erken emeklilik hakkı elde etmek isteyen kişiler için yeni düzenleme müjdesi gelmişti. 

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 4 milyon kişiyi kapsayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası AK Parti tarafından hazırlanarak meclise sunulmuştu. Yapılan yasal düzenleme meclis komisyonundan geçirilirken gündeme alınacağı hafta Türkiye Kahramanmaraş depremi ile büyük bir felaket yaşamış ve meclis zorunlu olarak kapatılmıştı. 

EYT YASASI MECLİSTE! KADAMELİ EMEKLİLİK KİMLERE VURACAK?

AK Parti tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunulmuş ve ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere yaş şartı aranmaksızın erken emeklilik hakkı verilmesinin önü açılmıştı. 

Düzenleme kapsamında bazı kişilere kısmi emeklilik hakkı verilmesi de gündeme gelirken bu haktan faydalanmak isteyen kişilerin 3600 prim gününü doldurması, 15 yıllık hizmet süresini tamamlaması, kadınlarda 50 erkeklerde ise 55 yaş şartını sağlaması gerekmektedir. Yani EYT düzenlemesi ile birlikte 8 Eylül 1999 öncesindeki şartlara dönülürse 3.600 gün primle kısmi emeklilik imkanı doğmuş olacak. Yani 3.600 gün primi tamamlayan kadınlar 50, erkekler ise 55 yaşında emekli olabilecek. 

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK, EYT'TDE İLK MAAŞ HANGİ TARİHTE ÖDENECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için geri sayım başlarken meclisin bugünkü mesaisine EYT yasası ile başlaması bekleniyor. EYT'nin Mart ayının ilk haftası içerisinde yasalaşması ve Resmi Gazete ile yayımlanması beklenirken EYT'de ilk maaşın ise Nisan ayında ödenebileceği belirtiliyor. EYT ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin hemen kademeli olarak ise 4 milyon kişinin emekli edileceği hesaplanırken yasanın çıkması Kahramanmaraş depremi nedeni ile bir kere daha gecikmiş ve Şubat ayı sonuna kalmıştı.