EYT'de tek formül 4 grup var! Emeklilik şansı en yüksek 1. Grup EYT'liler belli oldu hemen bakın siz ne zaman emekli olacaksınız?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş EYT çıkınca hemen emekli olacak şanslı grubu açıkladı. EYT çıkarsa ne zaman emekli olurum hesaplama emeklilik tablosu nasıl oluşacak, kimler emekli edilecek?

Milyonlarca çalışanın kaderini etkileyecek olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklaması ile EYT yasa taslağı üzerinde ki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu duyurmuş bir kere daha tek formül vurgusu yapmıştı. 

EYT kapsamı kadara prim gün şartı ve kademeli emeklilik soruları da kamuoyu tarafından yakından takip edilirken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş tarafından yapıldı. Karakaş yayımladığı videosunda kimlerin hemen emekli olacağını, kimlerin ise bekleme riski bulunduğunu değerlendirdi. İşte o video...

1999 ÖNCESİ EYT EMEKLİLİK TABLOSU İLE EYT ÇIKARSA NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM HESAPLAMA! 

EYT yasası için geri sayım başlarken Karakaş yayımladığı videosunda "EYT çıkarsa kimler hemen emekli olacak?" sorusuna yanıt verdi. Karakaş yaptığı açıklamasında "Tüm EYT'li gruplar içerisinde yani sigortalı, memur, Bağkur'lu en avantajlı en şanslı grup kadınlar olacak. Gerçekten kadın EYT'liler erkeklere göre avantajlı durumdalar. Neden? Diyelim ki EYT yasası Aralık'ta meclise geldi Ocak ya da Şubat ayında maaşlar ödenmeye başladı. 

Bu durumda kadınlar için 20 yıllık sigortalılık süresi dolmuş olacak. Bağkur'lu kadınlar yine erkeklere göre 5 yıllık bir avantaja sahipler. Memur ve kamu görevlisi kadınlar için de yine bu şart var. Kadınlarda 20 sene erkeklerde ise 25 sene şart var. Kadınlar 20 yılı doldurmuş olacaklar. Erkekler ise beklemek zorunda kalacaklar. Kadınlar için beklemek gibi bir durum yok. Prim açısından da kadınlar erkeklere göre çok daha avantajlı bir konumda bulunuyorlar. 

SSK'lı kadınların Bağkur'lu ve Emekli Sandığı üyesi olan kadınlara göre burada daha avantajlı bir duruma sahipler. SSK'lı kadınlar 5 bin prim günü erkekler ise 7 bin günü doldurmak zorundalar" diyerek kadınların 1. grupta yer aldığını söyledi. Kadınlar, erkekler, EYT'li BAĞ-KUR'lu ve emekli sandığı üyesi kadınlar olmak üzere 4 grup ortaya çıktı.