EYT'de yeni son dakika gelişmesi Bakan Yardımcısı duyurdu erken emeklilik hayalleri suya düşenler kesinleşti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında yeni son dakika açıklaması bu sefer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal tarafından yapıldı. EYT'de son dakika gelişmesi bugün ne oldu?
EYT'de yeni son dakika gelişmesi Bakan Yardımcısı duyurdu erken emeklilik hayalleri suya düşenler kesinleşti

Yaş engeline takıldığı için emeklilik hakkını yitiren milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal tarafından yapılan EYT açıklaması milyonlarca kişiyi heyecanlandırırken EYT kapsamı dışında kalan kişiler de netleşti. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için Ocak ayına kalacak beklentisi oluşması nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez açıklama yapmış ve EYT'nin mutlaka yıl sonuna kadar gündemden çıkartılacağını söylemişti. Konu hakkında bu kez sonu dakika açıklamasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal yaptı. 

EYT YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK, SON DURUM NE?

Hizmet-İş Sendikası 14. Genel Kurulu'na katılan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal burada gündeme dair önemli açıklamalar yaparken EYT hakkında da konuştu. Soysal "İşin teknik detaylarına vakıf olmadan yapılacak eleştiriler gerçekçi ve yapıcı olmayacaktır. Yaş şartı olmadığında emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon civarında.

 Bu sayı daha artacaktır. Bu nedenle emeklilerimizin hem kamu bütçesine hem de işverene getireceği ilave yükü doğru hesaplamak ve buna göre aksiyon almak durumundayız. Bakanlık olarak hedefimiz, yıl bitmeden çalışmalarımızı tamamlamak, Meclis'e sunmak yönünde. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde açıklamaları oldu. Öyle inanıyorum ki bir ay sonra biz artık EYT sorununu konuşmayı bırakmış olacağız" diyerek konunun tamamen 1 ay içerisinde çözüme kavuşacağını söyledi. 

EYT'de yeni son dakika gelişmesi Bakan Yardımcısı duyurdu erken emeklilik hayalleri suya düşenler kesinleşti

SON DAKİKA EYT TABLOSU İLE KİMLER KAPSAM DIŞINDA KALDI, KİMLER EYT'Lİ SAYILMAYACAK?

Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklama ile verilen sayı ile beraber bir kere daha ne yazık ki ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi sonrası olan kişiler kapsam dışında kaldı. Yine rakam nedeni ile staj ve çıraklık mağdurları tarafından beklenen staj tarihinin sigortaya sayılacağı müjdesi de zora girmiş oldu. İlk işe giriş tarihi 9 Eylül olan bir kişi 5975 prim günü yerine 7000 prim günü ile emekli olurken emeklilik için yaş şartı getirilmemesi durumunda 48 yaş yerine 60 yaşı beklemek zorunda kalacak.