EYT'liler için ödeme hesapları değişti! Nisan ayında 23.000 TL alacaklar!

En düşük emekli maaşına yapılan zam ile beraber EYT ile emekli olacak kişiler için de ödeme hesapları değişti. EYT'lilerin Nisan ayında alacakları ödemelerin toplamı biraz daha yükseldi.
EYT'liler için ödeme hesapları değişti! Nisan ayında 23.000 TL alacaklar!

EYT yasası ile beraber koşulları sağlayanlar emekli olmak için işlemlerini yapmaya devam ediyorlar. SGK bu başvuruları alırken EYT'liler emeklilik sonrasında elde edecekleri gelirleri hesaplamaya devam ediyorlar. EYT'liler için bu hesaplamalar yapılmıştı ama artık eski hesaplamalar devre dışı kaldı. EYT'lilerin alacakları ödemelerde de bir miktar artış meydana geldi. 

BAZI EYT'LİLERİN MAAŞLARI HENÜZ İL AYLIKLARI ALMADAN ZAMLANDI!

En düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkarılması bazı EYT'lilerin de emekli maaşlarını yükseltti. Emekli olduklarında yapılan maaş hesaplamalarında 7.500 TL'nin altında maaş alan EYT'lilerin maaşları otomatik olarak 7.500 TL'ye yükseltildi. Yüksek bir maaş ile emekliliğe ayrılacak olan EYT'lileri şimdilik bu zam etkilemeyecek. Onların maaşlarında bir zam uygulaması yapılmayacak. Ancak Emeklilere ara zam yapılmasına karar verilirse bu zam onlara da uygulanacak. 

EMEKLİ MAAŞ PROMSOYONU ÖDEMELERİ DE ARTIYOR!

EYT'liler için emekli maaş promosyonu kampanyalarında da yeni fırsatlar doğabiliyor. Emekli maaşlarının karşılığı olan promosyonları alabilmek için EYT'lilerin Mart ayı içerisinde emeklilik başvurusu yapmaları ve emekli maaşlarının yatmasını istedikleri banka hesabının SGK'ya bildirilmesi gerekiyor. Bu bildirilen banka üzerinden Nisan ayında maaşları yatan EYT'liler aynı zamanda maaş promosyonu da alabilecekler. Şu anda EYT'liler 11.000 TL'ye kadar bankalardan emekli maaş promosyonu alabiliyorlar. Nisan ayında bu tutarın 12.500 TL'ye kadar çıkması bekleniyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ DE ALACAKLAR

EYT'liler yanı zamanda Mart ayında emeklilik başvurusu yapmaları halinde Nisan ayında ödenecek olan emekli bayram ikramiyelerini alabilmek için hak sahibi de olabilecekler. Bu işlemi yapan EYT'liler Nisan ayında emekli bayram ikramiyesi ödemesini de hesaplarında görebilecekler. Şu anda 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesine zam uygulanacak. Emekliler bu tutarın 5.500 TL'ye yükseltilmesini talep etseler de bu durumun kabul edilmesi çok zor bir ihtimal olarak görülüyor. Muhtemelen emekli bayram ikramiyesi 3.000 TL'den daha aşağıda bir rakam olmayacak. 

EYT'LİLER 3 FARKLI ÖDEME!

EYT'liler Mart ayında emeklilik başvurusu yapmaları halinde Nisan ayında 7.500 TL emekli maaşı, 12.500 TL maaş promosyonu ve 3.000 TL de emekli bayram ikramiyesi alabilecekler. Toplamda EYT'lilere yapılacak ödeme 23.000 TL'yi bulabilecek.