EYT'lilere bu sefer güzel haber! AK Parti düğmeye bastı ilk maaş için tarih erkene çekildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika çalışmaları takip edilmeye devam edilirken gözler meclisin açılacağı tarih olan 28 Şubat tarihine çevrilmişti. EYT'de ilk maaş için beklenen açıklama geldi!
EYT'lilere bu sefer güzel haber! AK Parti düğmeye bastı ilk maaş için tarih erkene çekildi

EYT'lilere bu sefer güzel haber! AK Parti düğmeye bastı ilk maaş için tarih erkene çekildi - İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 4 milyon kişiyi kapsayan EYT yasası için yeni açıklamalar peş peşe geldi. Hatırlanacağı üzere bu tarihte yapılan yasal düzenleme ile emeklilik için aranılan şartlara yaş şartı da eklenmiş, emekli olmak için aranılan prim ve yıl şartını taşımasına rağmen yaş şartına takılan milyonlarca kişi emeklilik hakkını kaybetmişti. 

Bu kişiler o tarihten sonra emeklilik mücadelesine başlamış, Emeklilikte Yaşa Takılanlar kelimelerinin ilk harflerinden oluşan EYT derneği adı altında birleşerek emeklilik mücadelesi başlatmıştı. Daha önce yapılan tüm açıklamalarda EYT'lilere kapı kapatılırken sonunda beklenen müjdeli haber verilmiş ve EYT yasası için çalışmalar başlamıştı. 2022 yılında başlatılan çalışma sonucunda EYT'nin 2023 yılında çıkartılacağı ilan edilmişti. 

EYT'NİN DEPREM SONRASI SON DURUMU NE?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde hatırlanacağı üzere AK Parti tarafından beklenen adım atılmış ve meclise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunulmuştu. EYT yasası son olarak komisyonda yapılan görüşmelerde kabul edilmiş ve meclis gündemine alınması üzerine sevk edilmişti. 

EYT yasası için yapılan çalışmalarda sona gelinirken ne yazık ki tam kanun teklifinin meclis gündemine alınacağı hafta Türkiye büyük bir deprem felaketi yaşanmış ve 11 ilde yaşanan yıkım ile 45 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan deprem nedeni ile meclis çalışmalarına ara verilmiş, tüm vekiller deprem bölgesine intikal etmişti. 

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YATACAK?

Mecliste oturumlar deprem sonrası 28 Şubat 2023 tarihinde yeniden başlayacak. AK Partili kaynaklar tarafından yapılan açıklamalar kapsamında meclis açılır açılmaz EYT yasasının onaylanacağı ve emeklilik başvurularının açılacağı ifade edildi. Böylelikle ilk maaş ödemesin Nisan ayında yapılacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ilk maaşın Haziran ayına sarkabileceğini ifade etmişti. Böylelikle ilk maaş 2 ay erkene çekilmiş olacak.