EYT'lilere kredi ile emeklilik geliyor!

Hükümetin yapılandırma paketinden EYT’lilere çok özel fırsatlar çıktı. Prim borcu olanlara yapılandırmanın sağladığı avantajlarla emekli olabilme imkanı getiriliyor.
EYT'lilere kredi ile emeklilik geliyor!

EYT düzenlemesi için yasama sürecinin başlayıp tamamlanması beklenirken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yapılandırma paketinden EYT’lilere çok özel fırsatlar çıktı. Yapılandırma imkanını kullanarak emekli olma imkanı olmayan bazı vatandaşlar emekli olabilecekler. Özellikle prim borcu olanlara kamu bankaları üzerinden kredi verilecek emeklilik için gereken primleri tamamlamaları da sağlanabilecek. Tüm bu gelişmeleri ünlü gazeteci Faruk Erdem detayları ile açıkladı.

EYT’LİLER İÇİN AVANTAJ OLACAK!

EYT’lilerin yapılandırma ile elde edecekleri avantajları açıklayan Faruk Erdem, “EYT’lilerin bir kısmının prim borcu bulunuyor. Özellikle Bağkur’lular bu sorunu yaşıyorlar. Geçmişte silinmiş ve ödenmemiş olan borçlar ihya edilebilecek. Bu ihya edilecek olan dönemlerin borcu ödenirken bugünkü asgari ücret esas alınarak ödeme yapılabiliyor. Ancak geçmişteki bazı yapılandırma uygulamalarında biliyoruz ki geçmiş döneme ait olan ihya borçları o dönemin asgari ücreti dikkate alınarak ödenebiliyor. Bu da çok ciddi bir avantaj sağlayacak.” dedi.

PRİM BORCUNU KAMU BANKALARI ÖDEYECEK!

Prim borcu olan EYT’lilere verilecek imkanı da açıklayan Faruk Erdem, “EYT’de prim eksiklikleriniz varsa ve geçmiş döneme ait borcunuz varsa yapılandırma ile çok önemli bir imkan daha sağlanacak. Eğer geçmişteki prim borçları ödendiğinde emekli olma hakkı elde edecekseniz SGK’ya başvuru yapıyorsunuz. SGK size bu borcu ödediğinizde emekli olabileceğinize dair bir resmi yazı veriyor. Bu yazı ile kamu bankalarına başvuruyorsunuz. Kamu bankaları size düşük faizli ve uzun vadeli kredi veriyorlar. Bu borç ödeniyor ve siz emekli olma hakkı kazanıyorsunuz. Emekli olduğunuzda maaşınız o krediyi aldığınız kamu bankasına yatıyor. Kredi borcu da aydan aya maaşınızdan küçük taksitler halinde kesiliyor. Siz eksik primlerinizi tamamlayıp taksitli bir şekilde prim borçlarınızı ödeme imkanı bulabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

TOPLU ÖDEME YAPAMAYANLARA EMEKLİ OLMA İMKANI!

Yapılandırma ile sağlanacak emeklilik avantajlarını açıklamaya devam eden Faruk Erdem, “İnsanların geçmiş dönemden prim borçları olabilir. Ancak bu borçları toplu bir şekilde ödeyerek eksik primlerini tamamlamak her EYT’linin imkanı dahilinde değil. Yapılandırma ile bu imkan her vatandaşa verilecek. Kamu bankalarının kredi imkanı kullanılarak ödeme sorunu yaşayan EYT’lilere de emeklilik kapısı aralanabilecek.” şeklinde konuştu.