EYT'lilerin ilk emekli maaşlarını alacakları tarih açıklandı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile alakalı gelişmeler yakından takip edilmeye devam edilirken EYT ile alakalı kanun teklifine dair AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu açıklama yaparak tarih verdi.
EYT'lilerin ilk emekli maaşlarını alacakları tarih açıklandı!

Türkiye’de EYT bilmecesine çözüm aranmaya devam ediliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ile alakalı olarak yapılacak olan kanuni düzenleme hakkında AK Parti’den bir açıklama daha geldi. Ocak ayına girmeden düzenlemenin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan EYT ile alakalı kanun teklifi ay ortasının geçilmesine karşın henüz TBMM Başkanlığı’na sunulmadı. Son olarak konuya dair son durumu AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu açıkladı.

EYT NE ZAMAN TBMM’YE GELECEK?

EYT ile alakalı takvim açıklaması yapan Emin Akbaşoğlu, “EYT ile alakalı olarak uzun bir çalışma gerçekleştirildi. Gerek Çalışma Bakanlığımız gerekse de Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız çok uzun yılların meselesi olan EYT’de çok ince bir çalışma ortaya koydular. Artık bu EYT’li vatandaşlarımızın sorunlarını çözme aşamasına geldik. En geç gelecek hafta EYT ile alakalı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmayı planlıyoruz. Planlamada ve takvimde herhangi bir şaşma, vazgeçme veya erteleme yoktur.” dedi.

İLK EMEKLİ MAAŞI MART AYINDA!

EYT’lilerin ilk maaşlarını alabilecekleri tarihi de açıklayan Emin Akbaşoğlu, “EYT’de süreç devam ediyor. En geç gelecek hafta TBMM’ye gelecek olan EYT kanun teklifi çok geçmeden yasalaşacaktır. EYT düzenlemesine muhalefetin karşı çıkacağını zannetmiyoruz ve yasama süreci çok hızlı olabilir. EYT’li vatandaşlarımız ilk emekli maaşlarını en geç Mart ayında alabilecekler. Bu konuda en küçük bir tereddüt ve endişe yoktur.” ifadelerini kullandı.

EYT’LİLERİN EMEKLİLİK SÜREÇLERİ NASIL İŞLEYECEK?

EYT’lilerin emeklilik süreçlerinin nasıl olacağı da merak ediliyor. Kanun TBMM’de yasalaştıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girecek. Ardından emeklilik koşullarını yaş hariç sağlayan tüm EYT’liler SGK’ya emeklilik başvurusu yapabilecekler. Bu başvurular hızlı bir şekilde E-devlet üzerinden alınacak. Şubat ayında emeklilik başvurusu yapan EYT’li çalışıyorsa işvereninden kıdem tazminatını da bu süreçte alacak. Ardından Mart ayına gelindiğinde Şubat ayında emeklilik başvurusu yapanlara ilk emekli maaşları ödenecek. Başvurusu geciktirenler ise emekli maaşlarını başvuru yaptıkları aydan sonra gelen ilk aydan itibaren alabilecekler.