EYT'siz emeklilik formülü verildi! 10 sene erken emekli olmak o şartla mümkün

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olan kişiler EYT kapsamına girerken 1999 2000 ve 2008 sonrası olan kişiler ise EYT kapsamı dışında kalmıştı. EYT'siz erken emeklilik formülü arayan kişilere 4500 günden emeklilik formülü açıklandı.
EYT'siz emeklilik formülü verildi! 10 sene erken emekli olmak o şartla mümkün

EYT'siz emeklilik formülü verildi! 10 sene erken emekli olmak o şartla mümkün - Emekli olmak isteyen kişiler için uygulanan kurallar hakkında AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi ile yeni düzenlemeye gidilmişti. Yapılan düzenleme ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için yaş şartı kaldırılmıştı. 

EYT kapsamı içerisine giren kişiler prim gün şartı ve hizmet yılı şartı ile yaş şartı aranmaksızın erken emeklilik hakkı elde ederken EYT kapsamına girmeyen kişiler ise erken emeklilik için farklı yöntemler araştırmaya başlamıştı. 4500 günden emekli olma şartları açıklandı! EYT'siz emeklilik formülü nedir?

EYT'SİZ ERKEN EMEKLİLİK MÜMKÜN MÜ? 4500 GÜNDEN EMEKLİ OLMA ŞARTLARI NELER?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için yürütülen mücadele sonunda nihayete ermiş ve EYT yasası çıkartılmıştı. Deprem nedeni ile ertelenen görüşmelerin başlaması ile meclisten geçirilen yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiş ve EYT ile emeklilik başvurusu yapmak isteyenler için sistem açılmıştı. 

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler EYT kapsamına girerken bu tarihten sonra sigortalı olan kişiler ise erken emeklilik hakkını kaybederek kapsam dışında tutulmuştu. Yapılan düzenleme dışında 3600 günden ve 4500 günden emeklilik hakları da belirli koşullar altında veriliyor. 9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arasında işe giren kadınlar 58 erkeklerde ise 60 yaşla emeklilik hakkı kazanabiliyor. 

EYT'siz emeklilik formülü verildi! 10 sene erken emekli olmak o şartla mümkün

3600 GÜNDEN EMEKLİLİK SON DAKİKA 2023! 10 SENE ÇALIŞANA EMEKLİLİK FORMÜLÜ NEDİR, ŞARTLARI NELER?

Bir diğer formül ise 3600 günden emeklilik formülü olarak öne çıkarken 3600 prim günü ve 15 sene sigortalılık şartı ile 55 yaşında erken emeklilik hakkı da verilebilmektedir. Ancak 3600 günden kısmı emeklilik hakkı elde eden kişilerin ne yazık ki emekli aylıkları yani maaşları daha düşük yatıyor. Çünkü bu kişiler kısmı emeklilik hakkı elde etmiş oluyorlar ve bu kod üzerinden emekli ediliyorlar.