EYT'ye bir kala 1999 öncesi sonrası SGK prim yaş gün tablosu açıklandı milyonlarca kişi 58 60 yaşı bekleyecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası öncesi 1999 öncesi sonrası emeklilik yaş yıl prim şart tablosu yayımlandı. Erken emekli olacak kişilerin yanı sıra EYT'ye takılarak 58-60 yaşında emekli olacaklar belirlendi!
EYT'ye bir kala 1999 öncesi sonrası SGK prim yaş gün tablosu açıklandı milyonlarca kişi 58 60 yaşı bekleyecek!

EYT yasası için geri sayımda sona gelinirken söz konusu yasa tasarısının her an meclise sunulması beklenmeye başlandı. Milyonlarca kişi erken emeklilik hayali kurarken Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından EYT yasası öncesi açıklanan prim gün yıl şart tablosu ile EYT kapsamı dışında kalan kişilerde belirlenmiş oldu. 

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan kişiler erken emeklilik hakkından yararlanırken işe giriş tarihi 9 Eylül tarihi olsa dahi bir gün geçse dahi 1999 sonrası olan kişiler ne yazık ki erken emeklilik hakkını yitirmiş oldu. İlk etapta 1,5 milyon kişinin EYT yasası çıkar çıkmaz hemen emekli olması beklenirken kademeli olarak ise 4 milyon kişinin bu yasadan yararlanması bekleniyor. 

EYT EMEKLİLİK TABLOSU YAYIMLANDI O KİŞİLER KAPSAM DIŞINDA KALDI! 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT tablosu ile kesin olarak EYT'yi kaçıranlar belirlenmiş oldu. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları ne yazık ki belirlenen tarihlerde çalışmış olmalarına rağmen uzun vadeli sigorta primi ödemesi yapılmaması nedeni ile borçlanma hakkı verilmeyerek EYT kapsamı dışında kalmış oldular. Çalışma Bakanı Bilgin yaptığı açıklamalarda ne yazık ki bu kişiler için kapıları kapatmıştı. 

SGK EYT ÖNCESİ SON EMEKLİLİK PRİM GÜN ŞARTLARI TABLOSU İLE KİMLER ERKEN EMEKLİ OLACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından yayımlanan emeklilik tablosu ile EYT'de milat kabul edilen 1999 öncesi ve sonrası emeklilik şartları belirlenmiş oldu. İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için EYT yasası ile yaş şartının kaldırılması beklenirken bu kişiler işe giriş tarihlerine göre istenilen yıl şartı ve prim şartını karşıladıkları tarihte hemen emekli olarak maaş almaya başlayacaklar. 

EYT'ye bir kala 1999 öncesi sonrası SGK prim yaş gün tablosu açıklandı milyonlarca kişi 58 60 yaşı bekleyecek!

İlk işe giriş tarihi 1999 sonrası olan kişiler ise ne yazık ki EYT kapsamı dışında kaldığı için:

İlk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve 30 Nisan 2008 tarihi arasında olması durumunda kadınlarda 58 yaş 7 bin prim günü erkeklerde 60 yaş 7 bin prim gün şartı ile, 

İlk işe giriş tarihi 1 Mayıs 2008 ile 2035 yılına kadar olan kişilerde ise kadınlarda 58 yaş 7 bin 200 prim gün şartı erkeklerde ise 60 yaş 7 bin 200 prim gün şartı ile emekli olabilecekler.