EYT'ye deprem ayarı! EYT'lilere kötü haber meclis açılınca öncelik depremzedelere verilecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için bekleyen kişilere bir kötü haber daha geldi. Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı açıklamasında EYT'ni meclise geleceği tarihi duyurarak önceliğin depremzedelere verileceğini iddia etti.
EYT'ye deprem ayarı! EYT'lilere kötü haber meclis açılınca öncelik depremzedelere verilecek

EYT'ye deprem ayarı! EYT'lilere kötü haber meclis açılınca öncelik depremzedelere verilecek - AK Parti tarafından hazırlanan EYT yasası komisyonda yapılan görüşmelerde kabul edilirken yasanın onaylanması için meclis gündemine alınmasına karar verilmişti. 

EYT'nin meclise gelmesi beklenen haftanın ilk günü ne yazık ki Kahramanmaraş merkezli büyük bir deprem yaşanmıştı. Pazartesi sabahı yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem binlerce binayı yıkarken aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki depremle 11 ilde 41 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Depremde can kayıpları artarken milletvekillerinin deprem bölgesine gitmesi nedeni ile çalışmalara ara verildiği açılanmış ve TBBM tatil ilan edilmişti. 

EYT'DE SON DURUM NE, DEPREM SONRASI EYT İPTAL EDİLİR Mİ, NE ZAMAN ÇIKAR?

Yaşanan büyük deprem yarattığı yıkım nedeni ile asrın felaketi olarak isimlendirilirken gözler EYT yasasına çevrilmişti. Depremin bütçeye getirdiği büyük yük nedeni ile EYT'nin iptal bile edilebileceği gündeme gelirken konu hakkında bir açıklamada ekonomist Muhammet Bayram tarafından yapıldı. 

Bayram yaptığı açıklamasında "EYT yasası devletimizin vermiş olduğu bir sözdür. Bu kapsamda da verilen sözlerin tutulmadığını bugüne kadar hiç görmedik. Devletimiz EYT yasasını çıkarmaya muktedirdir. Depremden dolayı maliyet artışı oldu devlet EYT’yi ödeyemez algısı yanlış bir algıdır" diyerek EYT'nin çıkacağını söyledi. 

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKAR, EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN, EYT'LİLER İLK MAAŞI HANGİ TARİHTE ALIR?

EYT maaşını da değerlendiren Bayram "Mart ayı içerisinde öncelikli olarak deprem ve diğer sosyal, siyasi ekonomik tedbirlere ilişkin paketler ve kanunlar devreye alınacaktır. Tabi ki de Meclis’in takdiri burada en yüksek mertebedir. Meclis takdir eder ve bu yasalaşırsa kabul edilir. Ben mart ayında bunun yasalaşmayacağını nisan ayına bunun kalabileceğini düşünüyorum. Devletimiz derse ki mart ayında bunu yapacağız mart ayında yasalaşırsa nisan ayında ilk maaşlar verilir. Nisan ayında yasalaşırsa mayıs ayında ilk maaşlar EYTlilere verilir" diyerek ilk maaşın en geç Mayıs ayında ödeneceğini ifade etti.