Faiz indirimi yapan Akbank 250 bin TL konut kredisini bu taksitle veriyor!

Akbank'ın konut kredisi ürününde faiz indirimi yapıldı. Peki Akbank müşterileri 250 Bin TL konut kredisini aylık kaç TL taksitle çekebilirler? İşte Akbank'ın konut kredisi kampanyasının ayrıntıları...
Faiz indirimi yapan Akbank 250 bin TL konut kredisini bu taksitle veriyor!

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenler oldukça zorlu şartlarla karşılaşmaya devam ediyorlar. Bir ev satın alabilmek için insanların birikimlerinin yeterli gelmediği bir süreçten geçiliyor. Yükselen konut fiyatlarından dolayı cazip bir konut finansmanı bulmadan ev satın alınamıyor. Bu noktada bankaların konut kredisi kampanyaları devreye giriyor. Akbank da konut kredisi ürününde sürpriz yaparak ses getirdi. Faiz indirimi yapan Akbank artık daha düşük maliyetlerle müşterilerinin ev satın almalarına imkan sağlıyor. Peki Akbank'ın konut kredisi kampanyasının koşulları nelerdir?

AKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NEDİR?

Akbank tarafından müşterilerin ev sahibi olmaları amacıyla verilen nakit desteğine dair bankacılık ürünüdür. Kullandırılan konut kredileri ile müşteriler ev satın alırken ihtiyaç duydukları finansmanı temin edebiliyorlar. Elbette bu kredi ürününün belirli bir maliyeti var. Bu maliyeti karşılamayı kabul eden Akbank müşterileri ev sahibi olabilmek için kendilerine gereken tutarı konut kredisi olarak Akbank'tan çekebiliyorlar. 

FAİZ İNDİRİMİ YAPILDI!

Özel bankalardan konut kredisi almak son aylarda pek de avantajlı bir girişim olarak değerlendirilmiyor. Bazı özel bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 3'e kadar çıkardı. Bu çok büyük bir maliyet anlamına geliyor. Ancak az sayıda özel banka bu yüksek faize kıyasla düşük faizle konut kredisi verebiliyor. Akbank da bu bankalar arasında yer alıyor. Faiz indirimi yapan Akbank şu anda aylık yüzde 2,08 faiz ile müşterilere konut kredisi imkanı sağlıyor.

120 AY VADE TERCİH EDİLİYOR

Konut kredisi kullananların çok büyük bir çoğunluğu 120 aya kadar vade süresini tercih ediyorlar. Bu şekilde çekilen konut kredisinin faiz maliyeti artsa da aylık taksit tutarı daha düşük seviyelere çekilebiliyor. Maddi imkanı yüksek kredi taksitini ödemeye yetmeyen vatandaşlar daha yüksek faiz maliyetini göze alarak 120 ay vadeli konut kredisi kullanmayı tercih ediyorlar. Ancak 60 ay vadeli kullanılan bir konut kredisinin taksit miktarı yüksek olsa da faiz maliyeti oldukça düşük olabiliyor.

250 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Faiz indirimi yapan Akbank 250 bin TL konut kredisini bu taksitle veriyor!

Akbank'tan konut kredisi çekenlere banka aylık yüzde 2,08 oranında kredi faizi uyguluyor. 120 ay vadeli 250 Bin TL konut kredisi kullananlar bankaya vade süresince her ay 5.680 TL kredi taksiti ödüyorlar.