FED Faiz kararı sonrası 15 Aralık dolar kuru yükseldi gram altın çeyrek altın fiyatları düştü

ABD Merkez Bankası tarafından dün açıklanan faiz kararı sonrasında dolar kuru yükselişe geçerken altın fiyatı ise düştü. 15 Aralık 2022 tarihli güncel altın fiyatları ve döviz kurları listesi!
FED Faiz kararı sonrası 15 Aralık dolar kuru yükseldi gram altın çeyrek altın fiyatları düştü

Amerika Merkez Bankası FED tarafından başlatılan parasal sıkılaşma politikası ile ABD enflasyon verisi düşüşe geçerken gözler Aralık ayı faiz kararına çevrilmişti. FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklama ile piyasalar beklentileri bulamazken dolar kuru güçlenmiş bir kere daha altın fiyatlarında düşüş yaşandı. 

Dolar kuru bir kere daha FED rüzgarını arkasına alırken altın ise yine baskı altına girdi. Hem FED Başkanı tarafından yapılan açıklamalar hem de bir kere daha düşüş paniği yaşanması ile altında yoğun kar satışı baskısının başlaması ile gram altın ve ons altında düşüş yaşandı. Peki, güncel fiyatlar kaç TL, ne kadar oldu?

15 ARALIK 2022 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI LİSTESİ BUGÜN DOLAR VE EURO KURU KAÇ TL OLDU?

FED tarafından dün açıklanan Aralık ayı faiz kararı ile 50 baz puanlık faiz artırımı yapılması piyasada kartların yeniden dağıtılmasına neden oldu. Açıklanan faiz kararı ve FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar ile dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Dolar kuru an itibari ile 18.6457 TL alış ve 18,6506 TL satış seviyesine ulaştı. Euro kuru ise düştü ve 19,8659 TL seviyesine geriledi. 

 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI KAÇ TL OLDU?

Altında yaşanan yükseliş bir kere daha FED tarafından sonlandırıldı. Ons altının fiyatı 1.783 dolar seviyesine çekildi. Gram altının fiyatı 1.073,03 TL seviyesine ve çeyrek altının fiyatı ise 1.779 TL seviyesine kadar düşmüş oldu.