FED kararı sonrası çarşı karıştı! Dolar rüzgarını arkasına alan altında son durum: Gram altın 1.000 TL, 1 çeyrek altının fiyatı 1.700 TL

Dün akşam açıklanan FED faiz kararı sonrası piyasalar yeni güne yükselişle başladı. Hem dolar kuru hem de altın fiyatları TL karşısında hızla değer kazanırken gram altının fiyatı yeniden 1.000 TL seviyesini aştı. İşte piyasada son durum!

Piyasalarda enflasyon ve faiz dalgalanması tüm hızı ile devam ederken yatırım araçları da fırtınalı sularda kendilerine yön belirlemeye çalışıyor. Piyasanın Temmuz ayında beklediği en önemli veriler arasında yer alan FED faiz kararı dün gece açıklanırken Amerika Merkez Bankası beklendiği üzere 75 baz puanlık faiz artışı kararı aldı. 

Alınan kararın ardından gözler TL'nin vereceği tepki ve dolar ile altın fiyatlarına çevrilmişti. Bu sabah dolar kuru güne düşüş yönlü başlarken sonrasında ise yoğun kar satışı baskısının kırılması ile yönünü yeniden yukarıya çevirmişti. Dolar kurunun hızla yükselerek 17,92 TL seviyesini görerek 2022 yılının rekorunu kırmasının ardından altında da yükseliş başladı. 

DOLAR VE EURO KURUNDA SON DURUM NE, KUR NEDEN YÜKSELİYOR?

Dün piyasaların beklemiş olduğu faiz kararının açıklanmasının ardından dolar kuru yeni güne yeni rekorla başladı. Dolar kurunun 17.70 TL aşağı yönlü başladığı günde gelen yoğun talep ve küresel piyasalarda dolar endeksinin yükselmesi ile 17.90 TL barajını aşarak 2022 senesinin en yüksek seviyesini görmüş oldu. 

 ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Piyasada dolar kurunu da arkasına alan gram altının fiyatı anlık olarak bin TL sınırını test etmeyi başardı. Gram altının fiyatı bin TL'yi aşmayı başarırken çeyrek altının satış fiyatı ise 1.700 TL oldu. 

FED kararı sonrası çarşı karıştı! Dolar rüzgarını arkasına alan altında son durum: Gram altın 1.000 TL, 1 çeyrek altının fiyatı 1.700 TL

Kuyumcularda gram altının fiyatı alış 1.003 TL ve satış 1.034 TL sınırını görürken çeyrek altının alış fiyatı 1.626,90 TL ve satış fiyatı ise 1.700 TL seviyesini görerek hızlı bir çıkışa imza attı. Küresel piyasalarda ise ons altının fiyatı 1.737 dolar seviyesinden işlem görmeyi sürdürüyor.