FED tutanakları öncesinde altın piyasası düşüşe geçti! Ons ve gram altın hangi fiyatla işlem görüyor?

Bugün açıklanacak olan FED Temmuz 2022 toplantısının tutanakları öncesinde altın fiyatlarında düşüşler meydana geldi. Altın piyasası neden baskılanıyor, fiyat düşüşleri sürecek mi?
FED tutanakları öncesinde altın piyasası düşüşe geçti! Ons ve gram altın hangi fiyatla işlem görüyor?

Altın piyasası FED’in para politikalarına göre yön değiştirmeye devam ediyor. FED’in son toplantısının tutanakları bu akşam açıklanacak. Açıklanacak olan bu tutanaklarda FED’in ilerleyen aylardaki faiz politikasına dair çok güçlü işaretler yer alacak. Geçtiğimiz hafta ABD’de enflasyon rakamları açıklandı ve bir sürenin ardından enflasyon yeniden düşüşe geçti. Bu gelişmeye bağlı olarak FED’in parasal sıkılaşmada sert hamleler yapma ihtimali de oldukça zayıfladı. Tüm bu gelişmeler altın fiyatlarını desteklemiş ve ons altın 1.800 Dolar üzerinde tutunmak için hareket etmişti.

ALTIN FİYATLARI DOLAR BASKISI İLE GERİLEDİ

Altın fiyatlarının belirlenmesinde ABD ekonomisindeki gelişmelerin büyük bir önemi var. Doların güçlenmesi altın fiyatları açısından negatif bir sonuç doğuruyor. Çin’den gelen olumsuz ekonomik veriler ABD ekonomisinde pozitif yansımalara neden oldu. Dolar endeksi artmaya başlarken altın fiyatları da yeniden baskılanmaya başlandı. Buna karşın dünya ekonomisinde resesyon riski henüz devre dışı kalmadı. Bu risk altın piyasası için destek anlamına geliyor. Kriz ortamlarında ve ekonomik durgunluk başladığında uzmanlara göre altın yeniden güvenli liman haline gelecek ve fiyat artışları görülebilecek.

ALTIN PİYASASINDA YENİ BEKLENTİLER!

Altın piyasasına dair uzmanlar yeni değerlendirmeler yapmaya başladılar. Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten’inde de bu konuda uzman görüşlerine yer verildi. Uzmanlar yaptıkları ons altın değerlendirmesinde, “Son 1 aylık süreç incelendiğinde ons altının 1700 dolar noktasından 1800 dolar seviyesine eriştiğini görüyoruz. Bunda enflasyon baskısındaki gevşeme ve Tayvan gerginliği etkili oldu. Şimdi ise gerginlik biraz devre dışı kalmış görünüyor. Dolar sınırlı olsa da değer kazanıyor.” denildi.

RESESYON OLURSA ALTIN PİYASASI NASIL ETKİLENİR?

Uzmanlar resesyon riskinin altın piyasasına yansımasını da değerlendirerek, “Resesyon hala daha dünya için bir finansal risk olarak karşımızda duruyor. Yüksel enflasyon ve sıkı para politikaları buna zemin hazırlıyor. Bu konu bir süre daha finansal risk olarak önümüzde kalacaktır. Resesyon piyasasında altın fiyatları değerlenecektir.” şeklinde belirttiler.

ALTIN PİYASASINDA SON FİYATLAR

Altın piyasasında bugünün fiyatları merak ediliyor. Ons altın şu anda 1.762 dolar noktasına kadar geriledi. Buna bağlı olarak da gram altın 1.017 TL’den işlem görüyor. Altın fiyatlarında net bir düşüş gözlemlenirken FED tutanakları bekleniyor.