Garanti BBVA açıkladı! Aylık 1,36 faizle 20 Bin TL veriliyor!

İhtiyaç kredisi faizlerinin oldukça yükselmesinden dolayı vatandaşlar alternatif yollarla düşük maliyetlerle nakit ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Garanti BBVA tarafından müşterilere aylık yüzde 1,36 faizle 20 Bin TL veriliyor.
Garanti BBVA açıkladı! Aylık 1,36 faizle 20 Bin TL veriliyor!

Türkiye’de bankaların ihtiyaç kredisi faizleri makul seviyelerin çok üzerine çıktı. Bundan dolayı da ihtiyaç kredisi çekerek finansman desteği almak çok da cazip olmuyor. İhtiyaç kredisi ile kullanılan paranın maliyeti oldukça yüksek olabiliyor. İhtiyaç kredisi yerine farklı alternatif yollarla uygun maliyetlerle kredi çekme imkanları araştırılıyor. Aslında tüm bankalarda böyle bir imkan bulunuyor.

KREDİLİ MEVDUAT HESAPLARI İMDADA YETİŞİYOR!

Bankalar tarafından müşterilere kredili mevduat hesapları açılabiliyor. Bu hesaplar müşterilerin banka hesaplarına ek olarak tanımlanıyor. Müşteriler herhangi bir ihtiyaç içerisine girmeleri durumunda hesaplarına tanımlı olan bu kredili mevduat hesaplarında para çekebiliyorlar, alışveriş yapabiliyorlar, harcamalarını karşılayabiliyorlar. Bu yolla bankalardan alınan kredinin maliyeti de çok düşük oluyor.

Kredili mevduat hesaplarında bankaların faiz belirleme hakları bulunmuyor. Uygulanacak olan faiz oranı BDDK tarafından belirleniyor ve tüm bankalar da buna uymak zorunda oluyorlar. Şu anda uygulamada olan faiz oranına göre kredili mevduat hesaplarından para çekenler aylık yüzde 1,36 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. En düşük faizle ihtiyaç kredisi veren banka dahi bu faiz oranı ile müşterilere ihtiyaç kredisi vermiyor. Kredili mevduat hesaplarından para çekmek çok büyük maliyet avantajı sağlıyor.

Bankalardan kullanılan ihtiyaç kredilerinin çeşitli masrafları da olabiliyor. Dosya masrafı, sigorta masrafı gibi ek maliyet kalemleri kredili mevduat hesaplarında bulunmuyor. Bu açıdan da bu hesaplardan para çekmek gayet makul olabiliyor. Bankalar kredili mevduat hesaplarından para çeken müşterilere 12 aya kadar taksit imkanı da sağlayabiliyorlar. Üstelik herhangi bir vade farkı da olmadan bu ödemeler taksitler halinde yapılabiliyor.

GARANTİ BBVA 20 BİN TL’NİN MALİYETİNİ AÇIKLADI!

Kredili mevduat hesaplarından para çeken müşterilere taksit sağlayan bankalardan birisi de Garanti BBVA oldu. Garanti BBVA tarafından bir örnek ödeme tablosu yayınlandı. Buna tabloya göre kredili mevduat hesabından 20 Bin TL para çekip bunu 12 ay taksitlendiren müşterilere aylık yüzde 1,36 oranında faiz uygulanıyor.

Garanti BBVA açıkladı! Aylık 1,36 faizle 20 Bin TL veriliyor!

12 ay taksit ödeyecek olan müşteriler bankaya her ay 1.856 TL ödeme yapıyorlar. 12 ay sonunda ise 20 Bin TL karşılığında bankaya 22.278 TL ödeme yapılmış oluyor. 20 Bin TL’nin 1 yıllık faiz maliyetti 2.278 TL olurken bunun ihtiyaç kredisi ile alınması durumunda bu maliyet katlanacaktı.