Garanti BBVA Bankası 240 ay vadeli 3 milyon TL limitli konut kredisi kampanyası başlattı

Yükselen konut fiyatları nedeni ile vatandaşlar ev sahibi olmakta zorlanırken özellikle de kredi limiti sorun haline gelmişti. Yüksek limitli konut kredisi çekmek isteyen kişilere Garanti Bankası yeni kampanyasını açıkladı.
Garanti BBVA Bankası 240 ay vadeli 3 milyon TL limitli konut kredisi kampanyası başlattı

Ev sahibi olmak için konut kredisi çekmek isteyen ancak yükselen fiyatlar nedeni ile limit sorunu yaşayan kişilere yönelik olarak yeni yüksek limitli kredi paketini Garanti Bankası açıkladı. Garanti BBVA Bankası tarafından açıklanan konut kredisi paketi ile hem limit düşürüldü hem de kolay kredi çekme imkanı sunuldu. 

Garanti BBVA Bankası konut kredisi kampanyası ile ev satın almak isteyen müşterilerine 3 milyon TL kredi limiti açıklarken kredi vadesini ise 240 aya çıkardı. Yani hem kredi limiti hem de kredi vadesi yükseltilerek vatandaşa büyük kolaylık sağlandı. Ev sahibi olmak isteyenleri mest edecek kampanya geldi. 

GARANTİ BBVA BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI KAÇ?

Aralık ayının son fırsatı olarak sunulan Garanti BBVA Bankası konut kredisi paketi hakkında banka tarafından yapılan açıklamada "Garanti BBVA’da avantajlı konut kredisi faiz oranları, 240 aya varan vade seçenekleri ve bütçenize uygun ödeme koşullarıyla dilediğiniz eve sahip olabilirsiniz. Konut kredisi hesaplama işlemlerinizi toplam kredi tutarı veya aylık taksit tutarına göre Mortgage hesaplama aracımız ile gerçekleştirebilir, ödeme planınızı hemen görüntüleyebilirsiniz" denilerek kredi vadesini 240 ay olarak ilan etti. 

Garanti BBVA Bankası 240 ay vadeli 3 milyon TL limitli konut kredisi kampanyası başlattı

Düzenlenen kampanya kapsamında Garanti BBVA konut kredisi faiz oranı yüzde 2,74 olarak açıklandı. Ne yazık ki faiz oranının yüksek olması nedeni ile kredi vadesi son derece uzun olmasın arağmen aylık taksit tutarı yine de yüksek kalırken kredinin toplam geri ödemesi de tepki çekti. 

GARANTİ BBVA KONUT KREDİSİ HESAPLAMA TABLOSU! 240 AY VADELİ KREDİNİN AYLIK TAKSİT TUTARI KAÇ TL OLUR?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler ucuz konut kredisi fırsatlarının peşinden koşmaya devam ederken kamu bankalarının yüksek tutarlı kredi vermemeleri vatandaşı özel bankalara yönlendirmişti. Garanti Bankası konut kredisi paketinde limiti 3 milyon liraya yükseltirken 240 ay vadeli kredi paketinde bile aylık taksit tutarı 82 bin 235 TL olarak hesaplandı. Vatandaş aylık taksit ödemelerine isyan ederken kamu bankaları tarafından düşük faiz oranı ile uzun vadeli konut kredisi desteği verilmesini talep ediyorlar.