Gözlük kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bakan Bilgin duyurdu devlet 1.000 TL ödeme yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklama ile gözlük kullanan kişilere ödenecek olan tutarlarda artışa gittiklerini ilan etti.
Gözlük kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bakan Bilgin duyurdu devlet 1.000 TL ödeme yapacak

Gözlük kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bakan Bilgin duyurdu devlet 1.000 TL ödeme yapacak - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 yılında devlet tarafından yapılacak olan Genel Sağlık Sigortası ödemelerinde artışa gittiklerini açıkladı. 

Yapılan açıklama ile diş tedavisinde ödenen 90 liralık implant tutarının 750 liraya çıkarıldığı ifade edilirken gözlük cam ve çerçeve giderleri için ödenen rakamların da yüzde 39 ila 200 arasında zamlandığını ifade etti. 2023 yılında en düşük ücret 50 TL olarak ödenirken yeni rakam yüzde 200 üzerinden zam aldığı takdirde bin TL olarak ödenecek. 

GÖZLÜK TAKAN KİŞİLERE BAKAN BİLGİN AÇIKLADI! 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Bilgin "Genel Sağlık Sigortalılarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen tutarlar Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında arttırıldı. Bu kapsamda vatandaşlarımıza kemik içi implantta her implant için 90 TL olarak ödenen tutar 750 TL’ye çıkarıldı.

Vatandaşlarımızın ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez tutarları %50 ila %100 arasında değişen oranlarda; gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise %39 ila %200 arasında değişen oranlarda artırıldı"

Yeni tutarlar için yapılacak ödemeler artık zamlı oranlar üzerinden hesaplanacak. Böylelikle vatandaşa ödenen devlet desteği arttırılmış olacak.